1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Juhele
Offline
Naposledy viděn: 9 let 3 měsíce zpět
Připojen: 02.08.2012 - 19:31
Realtek ALC888 na desce s nVidia čipsetem - nejde zvuk

čauky lidi,
hodil jsem na svůj desktop zuzku 12.1 s KDE4 a nefachčí mi zvuk. Zkusil jsem v terminálu:

honza@dhcppc3:~> cat /proc/asound/card0/codec* | grep Codec
Codec: Realtek ALC888
Codec: Nvidia MCP77/78 HDMI
honza@dhcppc3:~>

a taky juknul v Yastu, jak se věci mají:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0
E: SUBSYSTEM=sound
E: ID_PATH=pci-0000:00:07.0
E: ID_PATH_TAG=pci-0000_00_07_0
E: ID_FOR_SEAT=sound-pci-0000_00_07_0
E: SOUND_INITIALIZED=1
E: ID_VENDOR_FROM_DATABASE=nVidia Corporation
E: ID_MODEL_FROM_DATABASE=MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio
E: ID_BUS=pci
E: ID_VENDOR_ID=0x10de
E: ID_MODEL_ID=0x0774
E: SOUND_FORM_FACTOR=internal
E: SYSTEMD_WANTS=sound.target
E: TAGS=:seat:systemd:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/hwC0D0
N: snd/hwC0D0
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/hwC0D0
E: MAJOR=116
E: MINOR=8
E: DEVNAME=/dev/snd/hwC0D0
E: SUBSYSTEM=sound
E: TAGS=:uaccess:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/hwC0D3
N: snd/hwC0D3
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/hwC0D3
E: MAJOR=116
E: MINOR=7
E: DEVNAME=/dev/snd/hwC0D3
E: SUBSYSTEM=sound
E: TAGS=:uaccess:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/input6
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/input6
E: PRODUCT=0/0/0/0
E: NAME="HDA NVidia Headphone"
E: PHYS="ALSA"
E: PROP=0
E: EV=21
E: SW=4
E: MODALIAS=input:b0000v0000p0000e0000-e0,5,kramlsfw2,
E: SUBSYSTEM=input
E: ID_INPUT=1
E: ID_PATH=pci-0000:00:07.0
E: ID_PATH_TAG=pci-0000_00_07_0
E: ID_FOR_SEAT=input-pci-0000_00_07_0
E: TAGS=:seat:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/input6/event6
N: input/event6
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/input6/event6
E: MAJOR=13
E: MINOR=70
E: DEVNAME=/dev/input/event6
E: SUBSYSTEM=input
E: ID_INPUT=1
E: ID_PATH=pci-0000:00:07.0
E: ID_PATH_TAG=pci-0000_00_07_0

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D0c
N: snd/pcmC0D0c
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D0c
E: MAJOR=116
E: MINOR=6
E: DEVNAME=/dev/snd/pcmC0D0c
E: SUBSYSTEM=sound
E: TAGS=:uaccess:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D0p
N: snd/pcmC0D0p
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D0p
E: MAJOR=116
E: MINOR=5
E: DEVNAME=/dev/snd/pcmC0D0p
E: SUBSYSTEM=sound
E: TAGS=:uaccess:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D1p
N: snd/pcmC0D1p
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D1p
E: MAJOR=116
E: MINOR=4
E: DEVNAME=/dev/snd/pcmC0D1p
E: SUBSYSTEM=sound
E: TAGS=:uaccess:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D2c
N: snd/pcmC0D2c
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D2c
E: MAJOR=116
E: MINOR=3
E: DEVNAME=/dev/snd/pcmC0D2c
E: SUBSYSTEM=sound
E: TAGS=:uaccess:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D3p
N: snd/pcmC0D3p
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/pcmC0D3p
E: MAJOR=116
E: MINOR=2
E: DEVNAME=/dev/snd/pcmC0D3p
E: SUBSYSTEM=sound
E: TAGS=:uaccess:

P: /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/controlC0
N: snd/controlC0
S: snd/by-path/pci-0000:00:07.0
E: UDEV_LOG=3
E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/controlC0
E: MAJOR=116
E: MINOR=9
E: DEVNAME=/dev/snd/controlC0
E: SUBSYSTEM=sound
E: ID_PATH=pci-0000:00:07.0
E: ID_PATH_TAG=pci-0000_00_07_0
E: DEVLINKS=/dev/snd/by-path/pci-0000:00:07.0
E: TAGS=:uaccess:

ale moc moudrej z toho nejsem, a absence zvuku kapku mrzí. Jako ovladač mám uveden "SND HDA Intel" což by mohl být ten problém.

Deska je MSI K9N2GM-FIH. Grafika jede na Nouveau driveru. Nějaké tipy, co s tím? V Pclosu mi to všechno jelo rovou i na livecd, tak mne tohle kapku zaskočilo. :-D

dík

Distribuce: 
Obrázek uživatele Juhele
Offline
Naposledy viděn: 9 let 3 měsíce zpět
Připojen: 02.08.2012 - 19:31
tak si odpovím sám. V Yastu

tak si odpovím sám. V Yastu stačí odebrat PulseAudio, po restartu potvrdit v KDE odebrání zvukového zařízení a po dalším restartu už to běží rovnou.