1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele kohlicek
Offline
Naposledy viděn: 10 let 1 měsíc zpět
Připojen: 15.03.2011 - 11:27
Konqueror vs certifikat

Ahoj vsem uzivatelum OS opensuse. Rad bych se Vas zeptal jestli nekdo aktivne pouziva program Konqueror 4.11.2 ktery lze stahnout standartne pres repozitare. Jedna se mi o to, ze hladam program pro sjednoceni file manageru a web bruseru. Konqueror se mi moc libi ale narazil jsem na problem bez jehoz vyreseni tento program nemohu pouzivat. Hledal jsem vsude a obcas i neco nasel ale vsechno je datovano kolem roku 2008 a bez reseni .

Problem je v tom, ze alespon na mem OS opensuse 13.1 x64 xfce v programu konqueror uplne chybi menu pro spravu certifikatu, mnohdy oznacovano jako "crypto settings". At se snazim sebevice nemohu najit postup jak toto menu zapnout. Pracuji a testuji s prihlasovanim na portaly pres komercni certifikaty a podpora certifikatu je tedy pro me dulezita.

Pokud by se tedy tady nekdo nasel kdo by me dokazal spravne nasmerovat byl bych mu vdecny. Neco mi rika, ze Konqueror je uz dlouhou dobu mrtvi ale proc by tedy byl stale v repozitarich a proc by mel verzi 4.11.2.

Dekuji vsem za jakoukoli radu pripadne pokud by nekdo mel zkusenosti s obdobnym programem kombinujici web a file rad vyzkousim a prozkoumam. Vzdy jsem miloval nautila ale pote co presel na verzi 3 jiz neni co byval. Defaultni Thunar to je take bida a do nejakeho comannderu se mi jit zatim nechce.

vsem diky Martin

Distribuce: 
jik
Obrázek uživatele jik
Offline
Naposledy viděn: 2 roky 10 měsíců zpět
Připojen: 19.09.2007 - 09:15
přidávám se

Konqueror používám a také bych rád věděl, jak tam cerifikáty dostat. Nikdy jsem to nijak nestudoval a nezkoušel, ale mám pocit, že se budou muset nacpat do uložiště certifikátů v systému - snad /etc/ssl/certs ?

Obrázek uživatele kohlicek
Offline
Naposledy viděn: 10 let 1 měsíc zpět
Připojen: 15.03.2011 - 11:27
opet jsem si na to udelal cas

opet jsem si na to udelal cas a bohuzel jsem nenasel vice info. kdybych neco nasel rad to sem hodim, takovych zoufalcu jako jsem ja je asi vice.

jik
Obrázek uživatele jik
Offline
Naposledy viděn: 2 roky 10 měsíců zpět
Připojen: 19.09.2007 - 09:15
Tak jsem se také kouknul a

Tak jsem se také kouknul a zjistil, že v /etc/ssl/certs jsou odkazy na /usr/share/ca-cerificates/mozilla - to by mohlo znamenat, že by mohlo stačit přidat certifikát ve firefoxu... ?
Doplnění:
1) zdá se, že existuje soubor ~/.kde4/share/config/ksslcertificatemanager - který by mohl certifikáty obsahovat. Až na něco natrefím, zkusím ho sem přidat ručně.
2) kromě toho existuje program kleopatra - jako správce certifikátů - takže se bude zkoušet přidat certifikát tímto.