1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele stepanek
Offline
Naposledy viděn: 14 let 3 měsíce zpět
Připojen: 29.11.2007 - 07:59
VirtualBox a Host Interface Networking

Dobrý den,
dovolte mi požádat někoho zkušeného o radu týkající se VirtualBoxu a zasíťování virtualizovaného OS aby se jevil jako samostané PC.
Prošel jsem odkazovaný návod, nápovědu a různé odkazy z webu, ovšem svůj problém vyřešit nedokážu.
1) pomocí skriptů z návodu spouštím a ukončuji síť podle potřeby, z virtualizovaného os se do internetu (sítě) dostanu. Nicméně virtuální os (win XP) v síti vidět není.
ani z něho jiná pc nevidím.
2) zkoušel jsem připojení do podnikové sítě kde bych potřeboval pro virtuální OS nastavit IP 10.116.1.190 (brána 10.116.1.1), vzhledem k tomu že se v routování atd bohužel nevyznám, tak nevím jak ten skript správně nastavit a jestli to takto vůbec lze. Reálné PC má 10.116.1.189 (stejná brána).

Má představa byla že virtuální WinXP připojím do podnikové domény a pojedu na nich úlohy, které v linuxu nejde spustit, proto jsem řešil síťování přes Host Interface Networking.

Předem děkuji za jakékoliv návrhy, rady

Obrázek uživatele stepanek
Offline
Naposledy viděn: 14 let 3 měsíce zpět
Připojen: 29.11.2007 - 07:59
v různých návodech je

v různých návodech je popisováno přemostění v windowsech, ale v případě kdy je raálné PC windows (nebo tak jsem to alespoň pochopil). Je možné že pro mnou požadovaný chod sítě by bylo potřeba vytvořit takové přemostění i v případě kdy jsou win virtuální ?