Vigor 318
Mam problem s rozchodenim tohto modemu na OS SUSE 9.2. ak by ste mi niekto napisali link na funkcny navod, ktory je zrozumitelny aj zacinajucemu uzivatelovi tak vam budem zaviazany. dakujem
cosi je na http://www.rsw.sk/linux/adsl/, ale moc triviální to není... Nebude to ale ani nepřekousnutelné, chce to instalovat ve správci programů výběr "vývoj jádra" a potom přiměřeně sledovat tu stránku (tam to je pro mandraka - viz mdk ve jménech balíků)
tento navod som uz pozeral, ale velmi sa v tom nevyznam. osobne som sa zasekol ked som musel kompilovat jadro (SUSE 9.2) a tiez podla diskusie sa podla tohto navodu podarilo rozchodit tento modem asi 10 ludom..........zo 100. preto sa pytam, ci neviete aj navod na SUSE, ktory by bol zrozumitelnejsi aj funkcny.
prepacte ze zase otravujem, ale otazka do davu. momentalne mam mdk 2005(kvoli kernelu 2.6.11) ale neviem sa pohnut v tom kroku podla mavodu na tejto stranke...
pise sa tam "extract and copy the downloaded file to /usr/src/linux-2.6.11.6/drivers/usb/atm make kernel from source"
$ cd /usr/src/linux/2.6.11.6 (problem je ze ja nic take nemam. v usr/src mam lem subor SRPM)
dalej taky problemik, vsade sa pise, ze rozbalene tar archivy sa instaluju podla
$ cd /adresa/
$ make
$ make install
mne sa este nikdy nepodarilo dostat to $ na zaciatok riadku. vzdy tam mam iba #. vadi to???
dalej po zadani make sa mi nezobrazi nic, alebo iba chybova hlaska??!! a po make install mi napise ze prikaz install mal malo parametrov. takze ako vlastne sa instaluju tarove balicky? btw rozbalene su normalne. cez program ark.
dakujem
nemas v tom adresari nic lebo tam su ulozene zdrojaky Linuxu, ktory treba potom nanovo kompilovta!!! najskor treba stiahnut zdrojove texti a nakopirovat ten ovladac a kompilovat....
Zdravim vsetkych. Konecne som po dvoch dnoch roybehal Vigor 318 pod Suse 10!
Ak niekto potrebujete radu, piste.
Ahoj, no ja by som s tym potreboval poradit. Mam tiez Suse 10.0 a modem ADSL USB AD 2622, co je v podstate to iste, s tym by nemal byt problem. Ale ani za toho oneho mi ho nejde rozbehat. Prosim porad, je to pre mna velmi dolezite. (kiber@inmail.sk ICQ:323992406)
Ahoj.
Popisem ti to pre 32b verziu SUSE 10. 64b SUSE 10 sa mi dodnes nepodarilo rozbehat!
Ak to niekto dokazal, prosim dajte vediet ako.
Mam jadro 2.3.13-15.
pouzijes iba: br2684ctl , stdsl.sh a rp-pppoe-.................
br2684ctl a stdsl.sh nakopcis do usr/sbin/
balicek rp...... nainstalujes.
potom sa ti v usr/sbin/vytvori 5 suborov adsl-connect, adsl-setup.................
tu nastal problem: neviem preco, ale musel som pozmenit v suboroch adsl-connect, adsl-setup, adsl-start cast programu kde testuje roota!
Mam rootovske prava a napriek tomu mi vypisovalo ze nemam opravnenie! Nechapem, nie som ziaden LINUX GURU!
Potom uz iba nastavis pomocou adsl-setup svoje parametre.
A zadas stdsl.sh start pre pripojenie a stdsl.sh stop pre odpojenie.
A malo by to fachcit.
ahoj, ja mam problem presne s touto castou:
"tu nastal problem: neviem preco, ale musel som pozmenit v suboroch adsl-connect, adsl-setup, adsl-start cast programu kde testuje roota!
Mam rootovske prava a napriek tomu mi vypisovalo ze nemam opravnenie! Nechapem, nie som ziaden LINUX GURU!"
ako pozmenim tie subory? ja som uplny novacik, neposlal by si mi uz tie pozmenene subory na mail? prosim ta,
Na suse10 sa pouziva atm2.5.3. a ten ma v sebe br2684ctl
http://rpmfind.net/linux/RPM/opensuse/factory/i586/linux-atm-2.5.0-13.i586.html
Rozbehal to uz niekto na openSUSE 10.3 ?? lebo me to nejak nejde
niekto mi prosim poslite vsetky subory (rpm a ine, aj tie upravene kvoli rootovskym pravam), ja z nich spravim balicek s instalatorom pre zaciatocnikov a pokusim sa to dat na sourceforge.net - mam tam uz ucet. potom sem hodim link aby ten problem bol raz a navzdy vyrieseny :-)
moj mail je
mam takyto problem:
vsetko som urobil podla navodu, nainstaloval som tie balicky (vyzadovali si upgrade glibc na 2.4, co som tiez urobil, prebehlo ok aj bez pouzitia rpm --nodeps), teraz ako root zadam
stdsl.sh start
a ide to. napise, ze je to pripojene, aj modem to signalizuje. vsetko vyzera ok. no internet nejde v ziadnom programe - firefox, kopete, gaim... ako keby som ani nebol pripojeny.
Caf, uz som to spravil, bolo tam treba odstranit len podmienku pre roota, este aj v popise tej podmienky to bolo, ale mam dalsi problem, kde ziskam subor "br2684ctl", ja mam len "br2684ctl.c" co asi nie je on, lebo vypisuje nasledovnu chybu, ked sa chcem pripojit:
/usr/sbin/stdsl.sh: line 9: br2684ctl: command not found
nas0: unknown interface: No such device
adsl-start: There already seems to be an ADSL connection up (PID 12856)
Cau. ten subor treba skompilovat!
Daj mail a ja ti ho poslem uz skompilovany!
drz sa.
Mohol by som ta poprosit ze by si mi poslal na email skompilovane subory a veskere ostatne subory ktore potrebujem k rozchodeniu modemu usb ad2622. dakujem
poslal som ti to na mail!
pardon, moja nepozornost, treba to skompilovat, ale... ked chcem kompilovat, tak mi napise
linux:/adsl # cc -o br2684ctl br2684ctl.c -latm
bash: cc: command not found
(a nevytvori ho, .... ten subor mam v adresary /adsl tak preto je to tak vysiie)
Ahojte.
Poradite niekto ako rozbehat ADSL USB modem Vigor 318 pod SuSe 10.2 32bit? Pod verziou 10.0 som to rozbehal bez problemov podla infa na webe...
Diky
Rozbehol som tento modem na SuSe 10.2 včera v priebehu jednej hodiny a na prvý raz bez akýchkoľvek problémov podľa návodu uverejneného na webb stránke www.vigor318.ic.cz. Nebolo treba nič kompilovať. Robil som to pod rootom.
Mohol by si mi poslat vsetko co treba k instalacii modemu na suse 10.2 a blizsie urcit podla ktoreho navodu si siel? Dakujem
Prosiiiiim vie mi niekdo poradit čo znamena ked sa mi modem vigor 318 sam
odhlasi a vyhodí mi chybu 651:modem alebo ine zariadenie pre pripojenie ohlasilo chybu prosim ak ste sa s tim stretli napište mi čo mám stim robit dik.

Poslední komentáře
8 hodin 24 min zpět
1 den 8 hodin zpět
1 den 9 hodin zpět
2 dny 18 hodin zpět
5 dnů 4 hodiny zpět
1 týden 1 den zpět
1 týden 1 den zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 2 dny zpět