2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Lantian
Offline
Naposledy viděn: 17 let 2 dny zpět
Připojen: 17.04.2007 - 17:24
USB Flash v openSUSE 10.2

Zdravím všechny.
Delší dobu používám SuSE Linux a znám problémy s verzí 10.0, kde byla rychlost kopírování na USB Flash dost malá.Řešilo se to pokud vím přepsáním souboru, u verze 10.2 pak ve vlastnostech zařízení.

Mám verzi 10.2 a s rozpoznáním a instalací USB Flashek nemám problém.Zaráží mě, ale jedna věc, že když něco zapíšu na disk, tak na moment se objeví okno s přenosovou rychlostí až 24MB/s a 100%. Avšak na disku nic není.Většinou jej musím nechat připojený podle odhadu blikající diody.

Pokud jste se někdo setkal s něčím podobným předem dík za radu.

Obrázek uživatele Lantian
Offline
Naposledy viděn: 17 let 2 dny zpět
Připojen: 17.04.2007 - 17:24
A co řešení?

No děkuji za objektivní zhodnocení situace, ale to je víceméně jasné.Tento thread jsem zakládal, protože jsem se pídil po řešení. Ne po srovnání win a linuxu s odvoláním na to že windows už to dělal před tím. Tím pádem to je normální?

Ono přenos souborů je vždy ok, časem se ty data přenesou, ale někdy když kopíruji na zařízení, které onu zmiňovanou LED diodu nemá (např. karta u Sony Ericss. K750i) je to docela problém, protožr u tohoto telefonu je přenos poměrně pomalý a není možnost jak to zkontorlovat protože karta je během přenosu nedostupná...

Btw odebírání flashe používám je to vcelku normální pokud má uživatel svá data rád.

Takže má tady někdo konstruktivní řešení tohoto problému??

Obrázek uživatele kotrcka
Offline
Naposledy viděn: 11 let 5 měsíců zpět
Připojen: 20.05.2007 - 07:40
na fedore

na poslednych fedorach (6, 7) to fungovalo v GNOME tak, ze tiez sa ukazovatel priebehu ukoncil, ale diodka na flashke blikala. kedze mam USB 1.1, tak prenos este dost dlho trval. a ked som dal odpojit flash, tak sa objavila notifikacia, ze sa data este zapisuju a nech na flashku ani nedycham :-)

Obrázek uživatele kerala
Offline
Naposledy viděn: 16 let 6 měsíců zpět
Připojen: 03.10.2005 - 10:11
moje zkušenosti

Používám openSUSE 10.2 (GNOME) na intelovských MB D865G a D845GBV. Zatím mám takové zkušenosti, že když připojim USB flash paměť, tak na ploše se objeví ikona "CORSAIR" a mohu pracovat s připojenou pamětí. A když ji chci odejmout, tak si z rolety vyberu "Odpojit svazek" a ikona se přejmenuje na "Corsair Flash Voyager". A Flash paměť odeberu. Dosud jsem nezaznamenal nekonzistenci dat.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Pochopitelně že je,

stačí povolit aplet v panelu (pravým myšítkem do panelu - Přidat - Aplet) na zobrazování zařízení a v něm si zatrhat, co chcete a co nechcete mít v panelu zobrazené...

JirkaZ