1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele allwarez
Offline
Naposledy viděn: 16 let 18 hodin zpět
Připojen: 22.04.2008 - 21:09
Tma po instalaci ovladačů nvidia

Po instalaci one-click ovladačů nvidia a restartu zůstane systém viset těsně před spuštěním grafického rozhraní. Žádná chybová hláška, jen černý monitor a systém zcela vytuhne, pomůže jen HW restart. V nouzovém režimu naběhne textový režim, po zadání příkazu startx zase vytuhne. Zkoušel jsem nvidia-xconfig, jak jsem si přečetl tady na fóru, ale žádná změna. Když spustím sax2 -r jako root, problikne chybová hláška že nelze spustit x-server a zase tma. Mám SuSe 10.3 64 bit, Athlon X2 64 3800+, grafiku MSI GeForce 6600 GT AGP. Zkoušel jsem přeinstalovat systém a pro instalaci ovladačů GK přidat repozitář nvidia, ale výsledek byl stejný - tuhý systém a tma. :-( Tak jsem zase zpátky ve Windows...

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Když už ten ovladač

potřebujete (upozorňuji, že smysl má jen pro podporu 3D - tedy převážně hry, možná nějaký software typu Blender apod.), tak ho neinstalujte ani přes 1-click, ani z repozitáře, ale tradičně spuštěním instalátoru od nVidie v konzoli (resp. po příkazu init 3) a novou kompilací jádra, Je tedy ještě potřeba mít zdrojový tvar jádra a kompilátor gcc (oboje je ve standardních repozitářích). Je to trochu víc práce (ne o moc, kompilace probíhá sama od sebe), ale výsledek bývá zaručený.

Postup se tu už mockrát popisoval, hledejte. Vyčerpávajícím způsobem je vše popsáno na této stránce vývojáře openSUSE (na ni se dostanete i přes zmíněné hledání).

JirkaZ

Obrázek uživatele allwarez
Offline
Naposledy viděn: 16 let 18 hodin zpět
Připojen: 22.04.2008 - 21:09
re

Děkuji za odpověď. Zkusím to, ale nejdřív musím prostudovat uvedené postupy.