1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
SUSE firewall a vnitřní síť - poraďte prosím

Mám trochu problém se SUSE firewallem a přístupem do vnitřní sítě (sdílení souborů via Samba)... Schéma sítě je na tomto odkazu. Pokud je SUSE firewall zapnutý (jeho nastavení je defaultní po instalaci), nejsou z PC1 vůbec vidět ostatní počítače v místní síti. Jakmile ho vypnu, okamžitě jsou přístupné a normálně lze pracovat s jejich sdílenými složkami a soubory...

Jestliže PC1 nabootuje do Windows, je vše OK - v tamním firewallu se prostě jen přidají "důvěryhodné" IP ostatních PC z vnitřní sítě a vše ostatní si firewall zařídí sám.

Lze nějak podobně jednoduše nastavit SUSE firewall? Odkazy typu tohoto nebo z něj plynoucího znám, postup mi ale přijde děsivě složitý. Navíc mám v nastavení SUSE firewallu zvoleno, aby nefungoval ve vnitřní síti (volba není zaškrtnutá) - proč na to tedy vůbec má vliv?

Díky za lidské vysvětlení a pomoc, jsem síťový téměř laik a nechci zabřednout do tun konfiguračních souborů...

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 5 měsíců zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
Ne že bych tome nějak

Ne že bych tomu nějak extra rozumněl, ale mám to doma podobně jako ty, v tom firewallu sem tak dlouho hledal co se musí nastavit až mě to přestalo bavit a vypnul sem ho, vzhledem k tomu, že firewall mám zapnutej na routeru, tak mě to brání před internetem a doma hold...kdyždak mi ségra hackne počítač, no :-) ...jestli můžeš mít firewall na tom routeru, tak ten linuxovej klidně vypni, aspoň to mi přišlo nejjednodušší :-)

Jinak se omlouvám za trošku barbarské řešení :-)

Luke7