2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Prpoblem s behem 2 karet v Suse 10.1

Zdravim mam problem s behem 2 karet najednou v systemu , pocitac by mel slouzit i jako proxy a firewall do internetu.

Po instalaci suse bezi vzdy pouze jedna karta , kdyz v kde najedu na network manager jsem vidim jako aktivni pouze jednu kartu , muze prepinat ktera bude aktivni ale nikdy nejsou aktivni obe dve.

Copak delam spatne ? Na mandrive me to vzdy jelo v poradku obe dve karty najednou ..........

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Odpovím Vám

sice zdánlivě off-topic, nicméně:

zvažte dobře takovou koncepci sítě, je dost nestandardní a z různých důvodů nevýhodná. Dnes je zcela bez problémů pořídit malou krabičku (neboli zpravidla linuxový router/NAT/firewall), který běží samostatně, má vzdálenou správu, minimální příkon a obvykle jednoduchou možnost upgrade firmware. Kromě toho umožňuje standardní hvězdicovou topologii peer-to-peer sítě.

Ceny takových krabiček začínají okolo 1kKč. Velmi brzy se zaplatí sníženou spotřebou energie.

JirkaZ

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Pokud to chcete

na tento účel, pak máte asi pravdu. Já jsem to chápal z dotazu jako normální (pracovní) PC, na kterém taky pojede sdílení netu...

Pokud ale vím, tak se na tyto účely používají samostatné starší (méně výkonné a méně topící) stroje, na které se případně instalují speciální, k tomu účelu určené distribuce. Čili zase topologicky něco jako ta krabička, jen trochu větší a s většími schopnostmi.

JirkaZ

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 10 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Nemůžete je používat

Nemůžete je používat současně, protože jste zvolil pro správu sítě Network Manager. Network Manager je určený především pro notebooky.
Vypněte ho v YaSTu v nastavení síťové karty a síť bude fungovat, jak jste zvyklý.

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 5 měsíců zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
to co popisujete je možná

to co popisujete je možná standartní jen pro domácnosti. Jakmile někdo potřebuje víc jak sdílení internetu a souborů (nejlépe tím bezva win způsobem) tak se to dělá trošku jinak a potom je ta krabička stejně počítač, někdy víc :) takže se vyplatí spíš ten jeden...

Luke7

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Nerozdělujte uživatele

na domácnosti a firmy (ve smyslu šmudlové versus Třinecké železárny). Takový svět naštěstí není, přestože se o to mnozí snaží a dokonce je to mnohými k věření servírováno.

Co tím chci říct: existuje významná oblast zvaná domácí kancelář/živnostníci/malé firmy (řečeno newspeakem "SOHO") a to je přesně ten případ, který mám/měl jsem na mysli. Takový subjekt obvykle není blázen a neotevírá si přístup z webu pro vlastní FTP server, nemá vlastní poštovní server apod. (vše zejména z hlediska bezpečnosti - raději to svěří někomu fyzicky úplně jinde a odborně na výši). Primární a prakticky jediná podstatná věc je pro něj intranet ve smyslu sdílení souborů a dále přístup na internet pro všechny stanice. No a to je to, co jsem měl na mysli...

Nicméně - jak už jsem napsal o kousek vedle - pokud tazatel chce funkce, které popisuje, pak mu "krabička" opravdu nepomůže.

JirkaZ

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 5 měsíců zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
Nic nerozděluji, ale v

Nic nerozděluji, ale v tomto případě té malé firmě stačí přesně to co se bere dnes jako řešení pro domácnosti...a napsal sem že v takovém případě to řešení stačí, tak nevím v čem je problém.
Jinak když mluvíte o tom rozdělování, tak se obyčejně jak ve světě linuxu i ve světě windows produkty rozdělují na "pro domácnosti (a melé firmy)" a "pro velké firmy" a vcelku nevím co vám na tom vadí? Je to jen doporučení pro koho by to bylo vhodné, nikdo nikoho do ničeho nenutí...opravdu nechápu smysl vašeho komentáře.

Luke7

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 10 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
V dokumentaci je napsané,

V dokumentaci je napsané, že NetworkManager není vhodné řešení, pokud má počítač sloužit jako server. Takže nastavte síť s ifup a bez NM a všechno bude šlapat, jak má :-)