2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Prosím o pomoc s nastavením internetu přes Karneval

Prosím o pomoc s nastavením internetu přes Karneval.

Zatím testuji verzi Suse 9,3 LIVE DVD a nemohu se dostat na internet.

Mám v počítači kartu RealtekRTL 8139 tu mi suse v YaSt snad detekuje, a přes ni mám připojen kabel. modem Motorola , ale dál nevím co. Nevím ani jaký typ připojení mám zvolit ISDN - to asi né, DLS ??, modem ?? .

Prosím o pomoc neboť o linuxu neví nic, takže nevím ani co znapenají různé kolonky v konfiguraci připoní, ani vlastně nevím zda tu konfiguraci dělám ve správné části Suse.

Od poskytovatele připojení mám MAc Adresu , Ip Adresu , Masku sítě, Výchozí bránu, Primární a sekundární DNS ale nevím kam to v Suse nacpat.

Dále jsem se dostal v konfiguraci připojení na zadávání jména a hesla pro přístup na net , ale já nic takového asi nemám. Ve wWIN NIC NEZADÁVÁM.

DĚKUJI VŠEM MOC ZA POMOC.

Obrázek uživatele jiri.vetvicka
Offline
Naposledy viděn: 5 let 11 měsíců zpět
Připojen: 21.03.2005 - 15:38
Re: net

Spustte YAST - Sitova zarizeni - Sitova karta, tady vidite vasi detekovanou sitovku. Kliknete konfigurovat - zaskrtnete nastaveni staticke adresy a vyplnte pridelenou ip adresu a sitovou masku podsite, pak dole kliknete na konfigurce jmena pocitace a nameserveru a zde vyplnte jmeno pocitace a domen (jakoliv) do nameserver1 vepiste primarni DNS, do nameserver2 sekundarni DNS, pak ulozte zmeny a na prvni obrazovce jeste kliknete na smerovani a vyplnte vychozi branu. Tim by melo byt cele nastaveni kompletni. zapnete si konzoli jako root, a pomoci prikazu - rcnetwork restart , restartujte sit, zkuste ping na www.seznam.cz a melo by to jet ;)

Close the world, open the next.

Close the world, open the next.

Obrázek uživatele mtauf
Offline
Naposledy viděn: 16 let 8 měsíců zpět
Připojen: 02.05.2005 - 11:50
Re: net

pokud vim, tak Karneval na MAC adresy neblokuje. Jedu pres ne uz rok a nic takoveho jsem nenastavoval. Nastav si sitovku podle prvniho prispevku a bude to chodit. V Praze uz Karneval nastavuje sitove parametry pres DHCP.