2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Problemy se SuSE 10.0 - opet narychlo spichnuty nedodelek ?

Konecne jsem se dostal k vyzkouseni SuSE 10.0.

Bohuzel, musim konstatovat, ze muj dojem o povazlivem poklesu kvality od verzi 9.1 a 9.2, ktere byly vyborne, rozhodne nebyl vycucany z prstu :-( .

Ve verzi 10.0 jsou opet neuveritelne chyby, kterych si uzivatel vsimne prakticky ihned. Namatkou vybiram:

- temer nemoznost nastavit pomoci Sax2 monitor tak, aby byl obraz ve stredu a mel spravny rozmer. Podotykam, ze jde o zcela bezny 15" LCD monitor Philips 150S4, v zadne jine distribuci ani v predchozich verzich SuSE problem neni !! Totez u jednoho 15" LCD Benq na uplne jinem PC u uplne jineho uzivatele.

- "Zahadne chovani zvukoveho vystupu" - zvuk jde po instalaci pouze v aplikacich KDE, nikde jinde. Zvukova karta je stary SB Live!, ktery bezproblemove funguje kdekoliv jinde, vcetne starsich verzi SuSE. Ovladacem to zrejme nebude, mozna neexistuji zarizeni /dev/dsp apod nebo neco na ten zpusob ??? Nevim, uz nemam chut se v tom hrabat - ale tipuju to zase na nejaky vysledek cinnosti priznivcu "zlepsovatelskeho hnuti".

Predevsim problem se zvukem je opravdu fatalni - nema nekdo reseni, kterym by postizenym usetril cas ? Dekuji.

Obavam se, ze 10.0 je u me doma posledni verze tohoto komercniho Novellskeho "Dodelej Doma". A pritom az do 9.2 to byla tak vyborna distribuce !

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 10 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
U monitoru by se docela

U monitoru by se docela hodilo se svěřit, jaké nastavení jste u nich použil. Můj Samsung 910T například šlape jako hodinky. Pro inspiraci pár otázek:

Jaký monitor je nastavený v SaXu?

Je monitor připojeny pres DVI?

Jaká úhlopříčka je nastavená v záložce Velikost zobrazení?

U zvukovky by se hodilo napsat trošku přesnější typ (viz hwinfo) a jaké aplikace nefungují konkrétně. Jinak pomohlo u ní klasické vystoupt/nastoupit, tj. oddinstalovat nastavení a znovu nastavit? Nefunguje jenom v neKDE aplikacích pouštěných v KDE nebo třeba přímo v GNOME?

Obrázek uživatele Vladimír Fárek
Offline
Naposledy viděn: 14 let 5 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 15:38
Opravdu si nemyslíte, že je problém

z části mezi židlí a klávesnicí? Shodou okolností jsem právě doinstaloval počítač s (až na grafiku) shodnou konfigurací a chipsetem jako Vy (deska od Asusu, nForce3) a žádný problém. Co se týče instalace multimedií - tam si myslím, že je problém jednoznačně u Vás (prostě se to dá naklikat během minuty a během několika minut se to samo stáhne a nainstaluje a prostě to chodí (zkoušena na cca 15ti počítačích a NTB rozličných HW platforem). OOo od verze 1.9.125 opět na všech platformách běhá zřetelně rychleji (na Centrinu 1300 v powersave režimu cca 7 sec). Zvuk na tomto chipsetu jsem nijak neřešil, nenastavoval, prostě to hraje. Gaim bez komentáře, nevím, nepoužívám. Závislosti u programů Vám jasně a zřetelně vypíše jak YaST, tak KPackage, nevím, v čem vidíte problém.

Já osobně jsem (po instalaci záplat a oprav, "surová" desítka z média je opravdu zabugovaná) krutě vybouchl jen na WiFi v kombinaci s WPA-AES šifrováním. Prostě přehazování z metalické sítě na WiFi to blbne a tuhne... Konkrétně se obávám, že si wpa-supplicant moc nerozumí s prostředím KDE, resp. je tam někde chybka. Prostě v grafickém prostředí jsem nedosáhl uspokojivých výsledků...

Obrázek uživatele slavoh
Offline
Naposledy viděn: 17 let 8 měsíců zpět
Připojen: 16.11.2005 - 08:08
Zvuk

Ten zvuk dorazil aj mna - mam SB Live! ide to cez snd-emu10k1 a este nikdy to nebolo take problemove - kolega ma pravdu - doteraz (presiel som cez 9.1, 9.2 a 9.3) som s tym nemal problem. Zvuk mi splape ok ale akonahle spustim DVD alebo nieco v 5.1 kmix sa "zresetuje" a vsetky hodnoty pre center, subwoofer a surround su na nule. Priklad: nastavim pri prehravani v AmaroKu (to je ok) spomenute vystupy a len co spustim Xine alebo Kaffeine alebo Mplayer - zvuk je u spomenutych vystupov na nule a center nejde vobec... U normalnych filmov Xvid,DivX s mp3 sa mi javi zvuk ok len malo hlasity... Ine app - napr. hry som neskusal... ale asi dnes skusim kedze mame zajtra ten statny sviatok...

Obrázek uživatele slavoh
Offline
Naposledy viděn: 17 let 8 měsíců zpět
Připojen: 16.11.2005 - 08:08
Problemy este z beta???

Zabruzdal som trocha po inete a zistujem vo forach ze uvedene problemy sa objavovali uz v Beta verziach... Tak mam pocit ze niekto si odviedol "poctivu" robotu.... :-(