2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
problém s instalací Suse 10.2

Tak jsem jsem koupil nový hardware MB Gigabite GA-965-S3 sock. 775,+ procesor Intel Core Duo 6300. 2x512 Mb paměti, IDE řadič Kouwell /mám hodně starých IDE disků/ a zjistil jsem že na tuto konfiguraci Suse zaboha nedostanu, dělá to ukrutný věci, nebere to DVD verzi 10.2 i když jinde z ní instaluju v pohodě, neroznáva do IDE disky na IDE kabelu/ jak master tak slave/. jediný co se mi podařilo, že jsem nabotoval z CD č.1 na mechanice na IDE kabelu, načetlo se jádro pak pád do text. režimu/ což by mi nevadilo, hláška abych se přesvědčil že mám správné CD č. 1 v mechanice dávám OK ale CD č. 1 musím přesunout na mechaniku na kabel z PCI/IDE.instalace proběhla ale na disk který je na řadiči Kouwel a tak systém nenaskočil. Disk se Suse jsem přehodil na IDE kabel a opět nic, tedy kromě chyb a hlášek v text režimu. Když CD nechám v mechanice na IDE kabelu/ bez řadiče / tak neumí rozeznat hard /master ani slave/ na stejným kabelu.Abych to shrnul 4 dni pokusů přepojování mechanik, disků,nastavování režimu disků v Biosu, kombinování více disků, více mechanik, jednoho disku a jedné mechaniky jak na IDE tak přes řadič ale Suse prostě nerozběhnu kdybych se po.. A to mám za sebou 2 roky úspěšně strávený se Suse a ted jsem do PC dostal jen ty hnusný vokna.Už jsem vyzkoušel všechny možný i nemožný kombinace Biosu, disků, mechanik a nic. Prosím o jakoukoliv radu . Jinak jsem zkoušel verze 32 i 64 b jak 10.0 tak 10.2 a ani jedna neuměla rozeznat disk na stejném kabelu IDE jako je mechanika z které se bootovalo

Obrázek uživatele Boumba
Offline
Naposledy viděn: 15 let 5 měsíců zpět
Připojen: 16.06.2006 - 06:51
raid

já bych prozkoumal bios, nezdá se mi že by raid nešel vypnout. Mám Asus K8N, s raidem na sata jsem experimentoval, ale vypnout se dá. S instalací žádného suse takovéhle potíže nemám, dokonce je úžasné, že se dá nainstalovat nová verze a přitom /home a tím i nastavení všech programů, uživatelů apod. zůstanou zachována. Jediný problém jsem zaznamenal s instalací na vaio495 s dvd mechanikou Panasonic či nějak tak, mechanika si občas postavila hlavu, ale asi si zasluhuje vyměnit.

Obrázek uživatele Boumba
Offline
Naposledy viděn: 15 let 5 měsíců zpět
Připojen: 16.06.2006 - 06:51
IDE na nových deskách

Možná je to problém podobný mému. Moje deska Asus K8N má ide i sata a tak naopak zažívám problémy opačné, s ide není problém žádný, ale na sata se mi nedaří nainstalit wokna a vlastně i grub instaluji na první ide, protože jsem zažil přesně :
...
Abych to shrnul 4 dni pokusů přepojování mechanik, disků,nastavování režimu disků v Biosu, kombinování více disků, více mechanik, jednoho disku a jedné mechaniky jak na IDE tak přes řadič ale Suse prostě nerozběhnu kdybych se po..
...

jen těch dní už bylo daleko víc. Asi bych se nepokoušel do desky s Core Duo přes dodatečné desky cpát ide, vrazil bych tam jeden či více (podle chechtáků :-)) sata a užíval bych si modernu. Ide se dají určitě využít jinde.