2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele OtoBrzo
Offline
Naposledy viděn: 15 let 2 měsíce zpět
Připojen: 05.06.2006 - 17:32
Pomaly start instalace

Po vydani opensuse 10.3 se hodne mluvilo o tom jak je vyresena rychlost instalace. Nevim jak u vas ale me nabeh instalace trva radove minuty. Nejprve cisti cash vsech repozitaru (obzvlast packman trva dlouho) a pak taha informace o repozitarich aby tuto cash znovu vytvoril. Update ikona zatezuje rovnez nekolik minut procesor na 100% nez overi zda jsou updaty. Je zvlatni ze kdyz instaluju balik v mc (enter na balik a spusteni install) tak vse funguje celkem rychle.

Dalsi krpa je v tom ze repozitare pridane v 1-klik instalaci nejsou nejak dobre zaznamenany v yastu protoze muzu zaskrtnout ten samy repozitar (v nastaveni repozitaru) aniz bych jen tusil ze uz je pridany. V instalacnim modulu yastu, pak vidim ten samy repozitar dvakrat.

Je treba neco nastavit nebo je to vlastnost suse?

Obrázek uživatele ra100
Offline
Naposledy viděn: 14 let 1 týden zpět
Připojen: 05.06.2006 - 16:04
Vypnite si refresh

Vypnite si refresh repozitarov.

Obrázek uživatele OtoBrzo
Offline
Naposledy viděn: 15 let 2 měsíce zpět
Připojen: 05.06.2006 - 17:32
Jak je mozne ze pod suse

Jak je mozne ze pod suse 10.0 byla prace s baliku o tolik rychlejsi?

Obrázek uživatele Ilfirin
Offline
Naposledy viděn: 13 let 1 měsíc zpět
Připojen: 06.12.2006 - 17:39
Bohužel, je to feature

Bohužel, tohle je vlastnost. Uklidňuje mě, že neinstaluji software každý den, tak to na tu chvilku vydržím.

A s tím opětovným přidáním repositáře... také jsem si toho všimnul a nevím jak to obejít. Řeším to tak, že si dám expertní volby a všechny repositáře si odškrtnu (pokud je už mám, ale nemám jich tolik, abych to nevěděl zpaměti).

Což ale není ideální, protože na tohle BFU nepřijde. Snad to v 11ce nějak vyřeší (a konečně zavedou rozdílové aktualizace repozitářů. Je zvláštní, že mají technologii na rozdílové balíčky, ale repositáře, kteří jsou mnohem logičtější, ne-e)