Po instalaci černá obrazovka Nvidia 7300GS
Mám v předmětu uvedený problém. Jde o to že instalace se povede až do konce bezvadně ale po restartu se ještě před spuštěním loga monitor vypne.
Jde o instalaci openSUSE-10.2-GM-DVD-x86_64.iso
Používám verzi x86 s GK N6600GT AGP a ovladačem nvidia verze 1.0-9631 a vše je OK. Dotaz na vás zní: který ovladač GK používáte ( nv - součást DVD, nvidia - binární ovladač stažen z nVidie). Zkuste se přepnou do další konzole (textově orientované), přihlašte se pod rootem a v logu /var/log/Xorg.0.log se podívejte na start Systému X Window.
Aj mne inštalácia končila čiernou obrazovkou tesne pred konečným nábehom KDE s nápisom : frequency out of range. Poriešil som to podľa návodu na internete takto :
Keď nonitor išiel out of range, preskočil som do text. režimu CTRL-ALT-F1. Prihlásil som sa ako root a napísal som : "sax2 -m 0=fbdev". Tam som nastavil a odskúšal také nastavenie obrazovky, ay to fachčilo. Konkrétne som musel zmeniť farbu z 24 a 16 bit. Po reštarte som sa dostal do KDE a po nainštalovaní ovládača pre nvidiu už išla aj farba 24 bit.
Díky za návod po příkazu 'sax2 -m 0=fbdev' jsem znovu monitor pouze nakonfiguroval (nic jsem neměnil jen udělal test a uložil nastavení) a po restartu systém naběhl.
- Topic Locked

Poslední komentáře
6 hodin 42 min zpět
1 den 7 hodin zpět
1 den 7 hodin zpět
2 dny 16 hodin zpět
5 dnů 3 hodiny zpět
1 týden 1 den zpět
1 týden 1 den zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 2 dny zpět
2 týdny 2 dny zpět