2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele tokos
Offline
Naposledy viděn: 16 let 4 měsíce zpět
Připojen: 29.11.2007 - 16:14
NVidia 8600GT

Dobrej vespolek. Přesto, že jsem uživatelem distra Gentoo, na vedlejší compík zkouším SUSE, prošel jsem v Susákovi od verze 10.0 až k současné 10.3, těšil jsem se, že ve verzi 10.3 už odpadnou ty nepříjemné problémy při instalaci grafických karet - 3D ovladačů. NE! Prostě NE! To je tak těžký dát podporu přímo do základu aspoň pro nejpoužívanější NVidie a ATiny? Jasně, člověk si stáhne nejnovější ovladač od nvidie a pak to začne. Instalace přes Sax2 prý ne, o YASTU se radši ani zmiňovat nebudu, takže pěkně do init3 a jedeme, oho, chybí závisloti gcc compiler? Jak je tohle možný, ten by měl být v základu, no nic, instaluju novou verzi gcc i se závislostmi, ale ovladač od nvidie prostě pořád nemůžu do Susáka dostat. Fajn lidičky, distro pro široké masy, ale zatím se mi tu nepovedlo to, co se mi povedlo v Gentoo, které je tedy pro široké masy vzhledem ke složitosti nepoužitelné. Kde tedy vývojáři SUSE dělají chybu? A kdy už se dočkáme nativní podpory 3D svých karet. Pro ně je to xchvilka trápení, pro nás zbytečné problémy.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Potíž je v tom,

že 1-click instalace zdaleka ne vždy funguje - minímálně já jsem tu zkušenost udělal (už jsem o tom psal, nVidia GeForce2 MX400) a dá se to najít i od jiných uživatelů.

Bohužel cesta přes kompilaci s gcc je zatím stále jediná 100%, už jsem to taky napsal.

JirkaZ

Obrázek uživatele tokos
Offline
Naposledy viděn: 16 let 4 měsíce zpět
Připojen: 29.11.2007 - 16:14
Mě teda pobavila zase vaše

Mě teda pobavila zase vaše odpověď, odkazovat někoho na 1 click instalaci ovladačů, to je fakt super. Já teda nevim, ale kolika lidem ze sta se povedlo 1 clickem ty ovladače opravdu nainstalovat? To by mě vážně zajímalo. Jasně, Gentoo je tak trochu jiný systém, já Susáka používám spíš ze zvědavosti a proto, že tenhle druhý comp občas slouží i obyčejným BFU, tudíž by tu Gentoo nebylo nejvhodnější. Tam se bez kompilace opravdu neobejdete, zase ale existuje kouzelné slovíčko EMERGE, které mi v SUSE opravdu chybí a YAST se bohužel nikdy nedostane na úroveň Gentoo balíčků. Toť asi k tomu.