2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Martin Topinka
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 03.06.2005 - 08:46
Nedestruktivni zmena velikosti diskovych oddilu

Zdravim. Pouzivam dualni boot, windows v jednom oddile (prvnim) vfat, SuSE 9.3 reiserfs v druhym - o bootovani se stara Grub, informace o bootu v MBR. Jak pokrocil cas, potreboval bych zmensit oddil disku s windows xp se zachovanim dat. A o totez rozsirit linuxovej oddil, rovnez beze ztrat. Pri puvodnim deleni disku jsem na zmenseni vfat oddilu pouzil windozi partition magic, ale ten si podle mne dostupnych informaci s reiserfs neporadi. Diskovej nastroj v Yastu se tvari mocne, ale protoze si nemuzu dovolit zazalohovat 80 GB dat, potreboval presny postup - NAVOD - a 100% (nebo aspon skoro) ujisteni, ze to lze udelat. Pripadne radu, ze to nelze. Prosel timhle nekdo, kdo by mi byl schopnej polopaticky poradit, prosim? Polovicate reseni by samozrejme bylo zmensit pomoci partition magic nedestruktivne oddil windows a na prazdnem miste vytvorit novy, ktery pak primountit.. ale doufam, ze to jde i jinak. Budu vdecny za rady.

Diky.

Obrázek uživatele Martin Topinka
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 03.06.2005 - 08:46
Re: Re: Nedestruktivni zmena velikosti diskovych oddilu

Diky. A za zvetsenim existujiciho linuxoveho oddilu s reiserfs pomoci yast neciha zadnej zlej chlap s klackem? (ps: Priznavam, ze to vfat jsem strelil po pameti od boku - a spatne, /etc/fstab jasne rika, ze tam je ntfs)

Obrázek uživatele cobain
Offline
Naposledy viděn: 16 let 6 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 16:37
mozno ti toto pomoze
Tom
Obrázek uživatele Tom
Offline
Naposledy viděn: 13 let 2 týdny zpět
Připojen: 18.07.2005 - 17:28
vfat a linux

myslim ze je to jasne preco ma niekto na windoze vfat, ked ma linux - mozes z linuxu zapisovat.

Tom
Obrázek uživatele Tom
Offline
Naposledy viděn: 13 let 2 týdny zpět
Připojen: 18.07.2005 - 17:28
ine to na 100percent

Ja som mal na novom notebooku XP pro. Chcel som nedestruktivne zmesit ntfs. Pouzil som na to instalacne cd SUSE 9.3. Uz su to 3 mesiace, tak presny postup si nepamatam, ale v zasade je to ako v Partition Magicovi.

Ide to na 100% len si pred tym defragmentuj xp a po tejto operacii mi xp pre nastartovanim zacasl fragmentovat a znovu sa restartol a znovu defragmentoval a restartol a potom uz isiel ok.

Inak odvahu. Ja som mal notebook z prace a dolezite data z prace a trochu z obavami ale aj s doverov v suse a open source som particiu zmensil.