1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele yeti
Offline
Naposledy viděn: 12 let 6 měsíců zpět
Připojen: 09.10.2006 - 21:54
Mono ?

Dobrý den,
zkouším spouštět některé aplikace pod MONO, ale narážím na problém s ODBC. Aplikace jsou napsány ve VB .NET a využívají databázi MSACCESS přes ODBC rozhraní. Ve Win samozřejmě fungují OK, pod MONO končí hlášením:
System.Data.Odbc.OdbcExeption:[unixODBC][Driver Manager]Data source name not found, and no default driver specified in .... blablabla - nepodsatne.
Jestli to chápu dobře, zase mi v systému chybí někjaký "Unix ODBC Driver". Může mi prosím někdo poradit kde hledat, co nainstalovat, který /etc... poeditovat...?
Díky

Obrázek uživatele yeti
Offline
Naposledy viděn: 12 let 6 měsíců zpět
Připojen: 09.10.2006 - 21:54
škoda

Děkuji. zběžně jsem se na to díval, ale nenašel jsem, že by existoval odbc pro msaccess. To je asi celkem problém. Chápu, že msaccess "není" databáze, chápu, že je problém udělat oss variantu driveru pro uzavřený formát DB, ale potom mírně postrádám smysl celého toho snažení. Přestože msaccess "není" databáze, spousta, především jednodušších programů jej používá. Jestliže bych měl kvůli každé "hlouposti" insttalovat "velké" SQL, jen proto, aby program chodil na Win i Linuxu, tak se na to vykašlu a prohlásím, že to prostě na Linuxu nejde... A vzhledem k tomu, že po zběžném pohledu vidím, že mono je téměř kompletní NET framework, je to škoda...:(