2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
KDE a GNOME sucasne

ako co najjednoduchsie doinstalovat do systemu (suse 10.1) graf. prostredie KDE? Standardne pouzivam Gnome, ale chcel by som skusit aj KDE a chcel by som, aby sa mi po instalacii pridalo do vyberoveho menu pred prihlasenim do systemu... Treba na to nejaky specialny postup, alebo to len skratka nainstalovat z balickov na DVDcku?

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 10 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Stačí z DVD doinstalovat v

Stačí z DVD doinstalovat v YaSTu výběr KDE a pak se odhlásit. Při dalším přihlášení by KDE mělo být v nabídce.

Obrázek uživatele Dixty
Offline
Naposledy viděn: 17 let 6 měsíců zpět
Připojen: 13.09.2006 - 17:59
Doporučení

Chtěl jsem se jen zeptat. Jaké prostředí je lepší KDE nebo GNOME. Četl jsem různé názory ale nic co by mě přesvědčilo. Já osobně používám GNOME, je tam podle mého pohodlnější kopírování a jiné manipulace se soubory a adresáři. KDE je spíše omalovánka. Ale i tak se ptám co je lepší proč a v čem? Díky

Obrázek uživatele jumbo
Offline
Naposledy viděn: 15 let 2 měsíce zpět
Připojen: 21.08.2006 - 20:40
Gnome

Možnám, že Gnome je lepší v tom, že ho Novell podporuje jako defaultní klikací prostředí... Mám nainstalované obě a Gnome má pro mě, naprostého BFU, hezčí lištu s možností přidat aktuální informace o počasu a "očička" (tak ty teda nemám, ale už pro ten pocit :o)

Používám Gnome prakticky pořád a KDE jen v případě, že nechci zapomenout, jak funguje. Gnome má podle méno jednodušší správu vzhledu, snadnější vytváření položek lišty, pro mě logičtější řazení položek menu.

Obrázek uživatele Dixty
Offline
Naposledy viděn: 17 let 6 měsíců zpět
Připojen: 13.09.2006 - 17:59
RE:GNOME

Tak to jsem rád že někdo je téhož názoru jako já.... Jsem Gnomák. Počasí mám zobrazené a navíc tam mám i sled systému. Je pravdou že je Gnome je přehlednější a rychlejší....Díky

Obrázek uživatele Faramir
Offline
Naposledy viděn: 12 let 10 měsíců zpět
Připojen: 23.06.2006 - 03:39
Jak pro koho... Já jsem

Jak pro koho... Já jsem zkusil Gnome, když jsem zkoušel XGL a v KDE ještě nechodilo a v Gnome jsem se totálně ztratil a navíc mi připadalo ošklivé a neintuitivní... Ale myslím, že je to věc zvyku a osobních preferencí ;-)

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 5 měsíců zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
Tuhle otázku je lepší

Tuhle otázku je lepší nevyslovovat :-)
Já osobně radši Gnome, ale proč, to ví bůh... začínal sem s kde, ale ze zvědavosti sem samozřejmě zkoušel...a nakonec gnome převážilo...přeci jen gvim zní lépe než kvim :-) ne, dělám si srandu, příjde mi to jednodušší a možná i svižnější...

Luke7

Obrázek uživatele zvonicek
Offline
Naposledy viděn: 17 let 4 měsíce zpět
Připojen: 13.10.2006 - 13:24
Já radši KDE

Já mám radši KDE. Jsem přesvědčený, že to je tím, že jsem Linux lama. Linux používám jako sekundární operační systém a KDE mi víc připomíná Windows, ve kterém se vyznám.