2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Je možné, aby mi SUSE zablokoval síťová připojení ve win XP

Dobrý den,
mám takový menší/větší problém. Rozhodl jsem se, že vyzkouším linux a to právě open suse 10.2. Dnes jsem si ho nainstaloval, dokonce rozchodil i internet, ale co mě nemile překvapilo, že ve win XP mi náhle net nechodí, respektive síťovka mi hlásí, že kabel je odpojen. Máte někdo podobné zkušenosti? Nemohl jsem udělat něco špatně? Je to docela nepříjemný stav. Přecijenom s linuxem vůbec neumím, takže nějaký ten čas budu muset xp ještě používat. No a suse se mi zbavovat nechce, protože se mi ten systém poměrně libí.

Poradí někdo? Předem děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Nerozumím. To jako

máte dual boot, čili na jednom PC si při bootování volite ze dvou systémů, nebo jak? Taky by neškodil bližší popis sítě (topologie a použité prvky).

JirkaZ

Obrázek uživatele yeti
Offline
Naposledy viděn: 12 let 6 měsíců zpět
Připojen: 09.10.2006 - 21:54
Obcas se mi stane, ze se po

Obcas se mi stane, ze se po restartu spatne inicializuji nektera zarizeni (konkretne VGA). Ale to je HW zalezitost. Ve vasem pripade bych to videl spise na konektor na sitovem kabelu. Zkuste kabel vypojit, znovu zapojit, pripadne vymenit ja jiny. Jinak napiste vice informaci.

pho
Obrázek uživatele pho
Offline
Naposledy viděn: 14 let 9 měsíců zpět
Připojen: 18.11.2006 - 12:25
Podobna zalezitost se mi

Podobna zalezitost se mi dela u verze 10 na notebooku. Linux nespravne nacital informace o teplote procesoru a zaroven spatne nastavoval regulaci chlazeni, tze cca po peti minut prace doslo ochrannym mechanismem k vypnuti pristroje. Po zapnuti doslo k opetovnemu vypnuti notebooku ze stejneho duvodu. Teprve az po nabootovani windows a naslednem restartu se vse zacalo chovat normalne.
Mam tedy nasledujici teorii:
Linux nepracuje s biosem, tzn. hardware ovlada primo. Pokud je nekde v kodu chyba, muze dojit ke spatnemu nastaven hardwaroveni periferie a teprve az spravna inicializace biosu umozni "normalni" funkcnost. U sitovky to bude podobne. Zde se vsak nejspis nenastavuje pres bios, ale nejspis nejaka pamet primo na sitove karte. Linux si na ni nejspise neco nastavil a windows s tim neumi pracovat. Zkuste si vlezt pod windows do Tento pocitac/system/hardware/spravce zarizeni/sitove zarizeni/upresnit a tam si s tim zkuste pohrat. POkud to nepomuze, doporucuji reinstalaci ovladacu k sitovce, ktere by mely natahnout puvodni hodnoty.
Nebo je to vsechno blabol a nekdo me musi opravit nebo uplne vyvest z omylu :))))

Obrázek uživatele tomecek
Offline
Naposledy viděn: 15 let 7 měsíců zpět
Připojen: 28.07.2006 - 06:14
Vubec se mi nechce verit, ze

Vubec se mi nechce verit, ze by Suse zasahoval do behu woken...