2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele MilanMr
Offline
Naposledy viděn: 15 let 5 měsíců zpět
Připojen: 05.04.2008 - 09:33
Jak to tam vrazit?

Nějaký čas se snažím doma přesvědčit na přechod na Linux, zatím se to nedaří. Moje překážky nejsou hry, ale tento SW: JLC's Internet TV, iRadio (od MR software), u mne je to prekazka s prehravanim AMR souboru (RealPlayer 10 pro Linux sice umi AMR prehrat ale jen do delky cca 2min). A SW od Langmasteru a castecne i Office 2007, nebot OpenOffice 2.4 dela chyby pri pri otvirani *.doc u specialnich znaku (napr. nekonecno). Obcas pokukuji po ReactOS, ale ten se ani nezdaril doma nainstalovat. Tak zkousim emulatory (neuspesne), jiny SW na Linux. Mate aspon nejake reseni jak neco z toho co jsem napsal spustit?

Obrázek uživatele Ilfirin
Offline
Naposledy viděn: 13 let 1 měsíc zpět
Připojen: 06.12.2006 - 17:39
Jaj

Vy nás teda zaměstnáváte.
Software, co jste popsal neznám. Napiště spíše, k čemu ten software slouží a pak se můžeme bavit.
OpenOffice není otvírač .doc souborů. Ten tam je jako možnost použít (s určitým rizikem jak vidíte) .doc dokumenty a po úpravě, nebo opravě je ukládat a pracovat s nimi jako s opendocumenty (.odt). Doc není standardní a plně implementovaný formát openoffice!

To amr, co se má přehrát celé, pošlete mi jej na michal(tečka)smrz(zavináč)opensuse(tečka)cz uvidím, co se s tím dá dělat.

Obrázek uživatele Ilfirin
Offline
Naposledy viděn: 13 let 1 měsíc zpět
Připojen: 06.12.2006 - 17:39
AMR

Tak opravdu :-)
RealPlayer z něj skutečně přehrál jen 49 vteřin. Xine based přehrávače mi s ním odmítli pro jistotu pracovat, ale s mplayer based přehrávači jsem již zaznamenal úspěch.
Takže mplayer, gmplayer, vlc, smplayer (tento je v poslední době velice v módě).

A jinak díky, alespoň vím co real player a xine neumí :-).

Obrázek uživatele MilanMr
Offline
Naposledy viděn: 15 let 5 měsíců zpět
Připojen: 05.04.2008 - 09:33
Odzkouseno AMR

Smplayer: umi prehrat celi, ale nefunguje pri prehravani posouvani dopredu a do zadu zcela spravne, nemuzu najet uplne na konec, trochu jde posouvat, ale jen na par prvnich minut. Kvalita zvuku se zda nejaka nizsi (treba se mi to zdalo, po delsim poslechu zjistim), ted chci vedet jen co to umi prehrat.
VLC - umi prehravat, spon to tak ukazuje, ale ja neslysim zvuk, mozna to souvisi s tim, ze treba pousti pres kanal na sluchatka, kde mi zvuk nejde. Posuvník take blbne u me, v tom smyslu, ze neukaze spravny cas, kde jsem v nahravce.
Mplayer - chce po me kodek, ale nemuzu ho najit, zkousim vsechny mozny, asi mam smulu, ze jsem na nej nenarazil.
gmplayer - zatim hledam

Obrázek uživatele Ilfirin
Offline
Naposledy viděn: 13 let 1 měsíc zpět
Připojen: 06.12.2006 - 17:39
Nehledejte

mplayer je základ. Na něm je postavený gmplayer (je součástí balíčku mplayer) a smplayer. Je tedy zvláštní, že mplayer nepřehraje a smplayer ano.
To nemožnost posouvat, potvrzuji. ARM v Linuxu opravdu nemá na růžích ustláno.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Software Langmaster

je typický příklad něčeho, co realizoval totální mrkwí zabedněnec (těžko říct, zda z hlouposti, arogance nebo byl "zainteresovaný"). Jinými slovy: ten bazmek je natolik prorostlý s Windows, že je opravdu potíž ho na Linuxu rozběhat. Oblast k pokusům se nazývá Wine, ale nepočítejte se zázraky... Viz třeba i zde.

S OOo jsem nikdy neměl závažné potíže ve vztahu k *.doc a *.xls souborům (používám ho ve firmě výhradně už řadu let), takže se snažte spíš přijít na konkrétní příčinu konkrétního problému.

Internetovou TV nebo rádio nesleduju, ale vím, že na tyto záležitosti je v Linuxu mraky různého sw - podívejte se do repozitářů jednotlivých distribucí (resp. raději do nějakého správce typu Smart, kde je členění podle účelu a též popisy). Případně na linuxsoft.cz, na linuxexpres.cz, na root.cz, na abclinuxu.cz, na freshmeat.net a asi na milión dalších existujících stránek.

Rada na závěr: chcete-li používat nestádní řešení (kam Linux jistě patří), musíte počítat i s případnou změnou svých zzvyklostí, příp. zvyklostí těch, se kterými komunikujete. Změnou zvyklostí myslím zejména používání jiného software, nebo jiných souborových formátů. To je prostě tak a buď to vezmete na vědomí a zařídíte se podle toho, nebo to nemůže fungovat.

JirkaZ