1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele CernyT
Offline
Naposledy viděn: 15 let 11 měsíců zpět
Připojen: 05.11.2007 - 20:02
Jak spárnvě nastavit sítovou kartu

Dobrý den,
Tak jsem nainstaloval openSUSE 10.3 a chtěl jsem se připojit k internetu. Připojení mám nomrálě přez sítovej kabel RJ-45. Sítovka byla rozpoznána bych tak řekl snad i v pohodě. Od poskytovatele musím zadat ip adresu, masku, bránu a dns servery. To mi stačí ke zprovoznění. Tedy alespon u windows tomu tak je. Ačkoliv jsem se pokusil všechny tyto hodnoty nastavit v YaSTu u sítovy, tak mi internet nejde. Zřejmě jsem zcela nepochopil co se má kam zadat. Mohl by mi prosím někdo polopatě říci kde a kam tyto hodnoty zadat?
Děkuji

Obrázek uživatele rseifert
Offline
Naposledy viděn: 13 let 1 měsíc zpět
Připojen: 09.08.2006 - 08:34
Re: Jak spárnvě nastavit sítovou kartu

Dobry den,

spusťte YaST a v kategorii Síťová zařízení zvolte modul Síťová karta. Klikněte v seznamu na vaší síťovou kartu a dole stiskněte tlačítko Nastavit. Zde nastavíte vaší IP adresu, síťovou masku a jméno počítače. Stiskněte Další a nahoře zvolte záložku Jméno počítače/DNS. Zde můžete zadat vaše DNS servery (Nameserver1, Namesrver2...). Poté zvolte poslední záložku Směrování a tam zadejte adresu vaší brány. Pokud by byl problém, ozvěte se :-)

Obrázek uživatele CernyT
Offline
Naposledy viděn: 15 let 11 měsíců zpět
Připojen: 05.11.2007 - 20:02
Už to jde

Děkuji za radu. Celej problém byl někde jinde. Nyní jsem systém spustil a internet už jde. Takže jestli celej problém byl v tom, že se musí restartovat systém....nevím. Tohle mě bohužel nenapadlo.