Intel GMA 4500

4 replies [Poslední]
martik__
Body: 0

Zdravím, chtěl jsem si na nový notebook nainstalovat SUSE Linux, protože ho potřebuji do školy, ale při spouštění systému dojde zřejmě k problému s grafikou (přitom instalace proběhla v pořádku). Mám NB Toshiba Portege M800, Intel COre 2 Duo, 3GB RAM, Chipset INTEL GM45, Grafika integrovaná Intel GMA 4500 MHD.

Probíhá to následovně:

Spustím PC, zobrazí se GRUB s výběrem OS. Dám že chci spustit SUSE, objeví se normální startovací obrazovka. Asi po 5-10s začne obraz skákat - vypadá to takhle:

http://img227.imageshack.us/my.php?image=dsc00138ac2.jpg

No a ty pruhy tam všelijak jezdí a problikávají a to je vše :-(

Neví někdo prosím co s tím?

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.
johnnycage
Obrázek uživatele johnnycage
Body: 4
je mozne, ze mas nastavene

je mozne, ze mas nastavene vysoke rozlisenie, obrazovka to nezvlada a prejavuje sa to horeuvedenym skakanim. Skus nastavit mensie rozlisenie

djs_core
Obrázek uživatele djs_core
Body: 288
Mě se zdá, že to vypadá

Mě se zdá, že to vypadá na vysoké nastavení obnovovací frekvence. Nebo spíš nízké :) Prostě né té optimální :)

martik__
Body: 0
A jak mám při spouštění

A jak mám při spouštění systému měnit rozlišení?

Aredraj (neověřeno)
Jjjojjo, zkoušel jsem i

Jjjojjo, zkoušel jsem i jiné distribuce ​(na stolním PC mám open SUSE v 11.0​), kterou jsem na notesu Toshiba portége M800, tedy na nšich mazlíčcích nerozjel. Dělalo mi to úplně to samý co tobě. Systém se nainstaloval ale nespustíš ho kvůli zobrazení. Koukal jsem na fotku co máš na suseportálu a měl jsem úplně to samý. Podle mě prostě tahle distribuce nedokáže detekovat grafárnu notesu. Zkoušel jsem ještě mandrivu a ta dělala úplně to samý, dokonce i distribuce Ubuntu 8.04 udělá stejný pruhy na LCD. Podle mého zkoušení a názoru máš v součastný době dvě možnosti Ubuntu 8.10 a grafiku v případě nějakých drobných problémů rozchodit podle postupu jak uvádím odkaz v předchozím příspěvku editací xorg.conf souboru a nebo ti ještě pojede bez problémů Mandriva 2009, tam už se grafika taky chytne. openSUSE sice vypadal zdánlivě nejhezčeji, ale mám pocit ​(protože ho mám nainstalený na stolním PC​), že je o kapánek pomalejší než Ubuntu, což je podle mě super volba a valí vše rychlostí blesku bez problémů ​- wifina, LCD, ext. LCD., net, touchpad, CD​/DVD já nevím co víc potřebuješ ​- jo asi se ti nepodaří rozchodit čtečku prstů, nevím nezkoušel jsem to, protože mi nechybí a podsvícení tlačítek a nápisu Portége pokud chceš, tak jde zapnout v BIOSu natvrdo. Jo a ještě jedna věc, já nejsem žádnej velkej odborník na linux, ale údajně by měl jít při startu spustit s parametrem -i a pak by údajně mělo být možné vyeditovat nějak grafárnu (-i je něco jako nouzový režim u woken), ale nemám to ani ověřeno, protože jsem nakonec skončil podle mě u té nejlepší volby a tou je Ubuntu 8.10

Aktivní uživatelé

UživatelBody
Aidamos2299
VojTEKK2268
Ilfirin1343
jiri.vetvicka1127
ra100620
diamonds-notebook366
djs_core288
xhc267
JirkaZ266
fipa211