1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele wdolek
Offline
Naposledy viděn: 15 let 3 měsíce zpět
Připojen: 04.09.2007 - 18:07
instalace webove kamery

stejne jako sem narazil pri instalaci aplikace pro komunikaci s mobilnim telefonem, narazil jsem i na instalaci webove kamery. mam tu Logitech QuickCam Messenger Express (nebo tak neco).. kdesi na googlu jsem se skutecne doklikal k tomu, ze je tato kamera nejakym ovladacem podporovana.
ale u toho sem skoncil - z yastu jsem se pokusil stahnout ovladace pro logitech webcam.. nejak se ale nic nedelo.. stahl sem gnomackou a jeste asi dalsich 5 programu pro "praci s web kamerou" ale pokud uz se ten program podarilo spustit, ukoncil se s hlaskou, ze zadna webkamera neni k pocitaci pripojena..
v samotnem yastu nemohu najit ani zadnou spravu usb zarizeni nebo webkamer.. jedine co se mi podarilo najit bylo usb zarizeni "camera" v nastaveni scanneru.. ale.. hw nerozlisen :P

a opet mam nejakou smulu na podrobne manualy, pokud by nekdo vedel jak na to, nebo kde se docist jak na to - manual, kde bude uvedeno vse - narazil sem na par webu kde se mluvilo o instalaci "zahadnych" balicku, ktere sem nikde nenasel, natoz treba najit je v repozitari opensuse... budu rad, kdyz dostanu nejake info..

a jeste by me zajimalo, kdyz uz pisu -- co se sakra s talo s balickovacem? v OpenSUSE 10.2 byl mnohem prehlednejsi, sprava balicku v 10.3 - okno rozdelene na dve casti - to mi skutecne nevyhovuje.. a Smart na me z velke casti poradne kasle.. :(

Obrázek uživatele ra100
Offline
Naposledy viděn: 14 let 1 týden zpět
Připojen: 05.06.2006 - 16:04
http://en.opensuse.org/HCL/We

http://en.opensuse.org/HCL/Web_Cameras

Pokial som si dobre vsimol, tak sa vzhlad balickovaceho systemu v openSUSE 10.3 oproti 10.2 vobec nezmenil.V com mate problem?

Obrázek uživatele wdolek
Offline
Naposledy viděn: 15 let 3 měsíce zpět
Připojen: 04.09.2007 - 18:07
:P

tak sem vzal zpet vsecky me zoufale pokusy, o ktere jsem se pokousel.. a postupoval sem dle uvedeneho tutorialu.. kamera ale stale nebezi - respektive zkousel sem zatim jedinej tool - gqcam - ktery vypisoval ze je capture error. jinou aplikaci jsem na webkameru nenasel - snad jen krome uvadeneho kopete ale to se mi moc tahat nechce - im nepouzivam (na tomto pocitaci).
no ale asi pujde uz o jiny problem - v yastu, v jakemsi infi o hardweru jsem kameru nasel, je u ni spravne napsan typ, napsano ze to frci :) a ze je vse ok :P ..

ted teda najit nejakej jinej tool kterej zachyti z kamery obrazky :s

Obrázek uživatele wdolek
Offline
Naposledy viděn: 15 let 3 měsíce zpět
Připojen: 04.09.2007 - 18:07
a jeste se vratim k

a jeste se vratim k balickovaci - nyni mam v opensuse nejakej "Package Selector" - rozdeleno do dvou panelu, v levym panelu je seznam neinstalovanych balicku, v pravym panelu je seznam jiz instalovanych balicku.. no - ponekud neprehledne, sice mohu listovat kategoriemi ale :( brecel bych z toho.. v openSUSE 10.2 jsem mel balickovac, kterej vypadal spis jako Smart - jediny seznam balicku, u kazdeho checkbox jestli chci instalovat, update, remove nebo nic.. :P .. a nejak se nemohu dopatrat, kde toto v nove 10.3 najdu :P stavajici package manager me opravdu toci.. zlaty yum :)