2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
furt hrabe na disk, hrozně

Zdravim všechny,
nainstaloval jsem openSUSE 10.2 a co mě překvapilo, že systém pořád hrabe na HDD. Připomíná mi to indexování obsahu disku ve Windows, ale tohle je snad ještě horší. Ať se se systémem pracuje nebo ne, disk maká naplno, furt; nevim jestli něco čte nebo zapisuje....prostě pořád.

Nevíte někdo co s tim???

Díky,
Reeshar

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Ano, já bych

to tipoval na Beagle - zejména zpočátku, než se vytvoří indexy. Je potřeba ho ze systému vyexpedovat, čím dříve, tím lépe. Nejlepší je opět ve Smartu vyhledat vše, co se Beagle týká a to odinstalovat.

Mimochodem jsem ještě za celá léta nepochopil, k čemu je takové vyhledávání dobré. Vždycky (i ve Windows) jsem si vystačil s nějakým souborovým managerem a vyhledáváním podle názvu nebo obsahu...

JirkaZ

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
No, pokud

máte na PC dokonalou základní organizaci, jinými slovy pokud každý soubor (a to i obrázek nebo jiný netextový soubor) nese relevantní informaci, pak to funguje. Ovšem stejně dobře pak funguje i ono vyhledávání podle názvu či obsahu...

O tom to není. Indexace by měla urychlit vyhledávání tím, že relevantní informace ukládá do indexu spolu s cestou ke zdroji a při prohledávání se prohledává jen onen index, to je vše.

Obecně jsem toho názoru, že indexové vyhledávání využije jen malé procento lidí a já k nim nepatřím, přestože (nebo protože?) mám na PC vcelku pořádek. Spravuju řádově stovky GB dat nashromážděných za dlouhé roky užívání, takže trochu vím, o čem je řeč.

JirkaZ