1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Evidence & přehled tisku pod Cups

Přeji hezký den, existuje v OpenSuse něco, co bude schopné zaznamenávat počet vitištěných stránek, popř. dělat nějakou statistiku ?

Obrázek uživatele Kamil Sasýn
Offline
Naposledy viděn: 13 let 3 měsíce zpět
Připojen: 08.06.2006 - 15:47
Kdysi jsem na Windows

Kdysi jsem na Windows používal FinePrint, který kromě těch statistik umožňoval nastavit spoustu věcí před tiskem, jak má stránka vypadat (více stránek na jednu, náhledy, atd. atd.)

Nemůžu si pomoc, ale tato aplikace mi v Linuxu bohužel chybí. Každá aplikace má totiž jiné rozhraní k tisku, u každé aplikace se dá nastavit něco jiného (mnohdy skoro nic).

Na první pohled je nejlepší situace asi u KPDF, je zde hodně voleb, ale mé ovladače k tiskárně (Canon IP 4200) bohužel nepodporuji přímo změnu tisku z barevného na černobílý) a KPDF to neumí. OpenOffice sice nemá moc voleb, ale umožňuje tisk černobíle. Při tisku z Firefoxu se dá nastavit, zda chceme tisknout v barvě nebo černobíle, nějaké okraje, co se má tisknout, ale zase chybí náhled, u dalších aplikací, to je ještě horší.

PC: AMD Athlon 64 X2, RAM 2 GB, MSI K9A2 CF (AMD 790X), nVidia GF6600
NB: FSC Esprimo U9200
Print: Canon IP4200
OS: OpenSUSE 11.2 (64b) & KDE 4.3
IM: Sasyn.Kamil@jabber.cz
Images: http://profile.imageshack.us/user/kamilsasyn/

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Já FinePrint

ve Windows používám dodnes a od začátku ani na chvíli nelituju pěněz za nákup licence. Je to opravdu perfektní záležitost...

Nicméně: v KDE je možno podobnou věc zařídit přes KDEprint (příkaz kprinter --stdin) a použití filtrů u té které tiskárny instalované v KDE (tedy i v KDEprintu, neboť KDEprint vlastně aplikaci zpřístupní ony v systému instalované tiskárny).

Není to zdaleka tak user friendly jako FinePrint, ale použitelné to je. Nastavení by měl pochopitelně provádět admin, nebo alespoň uživatel se slušnými znalostmi.

JirkaZ