1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele bledos
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 20.07.2008 - 16:17
DHCP na wifine

Zdravim vazeny, mam jeden delikatny problem s wifinou.

Takze zhruba opis problemu:

Mam PCI wifi kartu a mam dva operacne systemy - winXP a linux( SuSe 11). Ked dam bootovat windows ide vsetko v pohode, wifina nabehne a automaticky sa pripoji na dostupnu wifi siet, signal je viac-menej stabilny a v pohode dava takych cca 500 Kb/s prenosovu rychlost.
Problem nastava ked sa nabootujem do linuxu. Stiahol som si ovladace madwifi, ktore na forach odporucali pre moju wifinu, nainstaloval som ich a po restarte sa wifina rozbehla. Vsetko slo OK. Stiahol som nasledovne vsetky updaty na linux a vsetko som nainstaloval. Po restarte tiez vsetko pekne slo. Isiel som spat s kludnym vedomim, ze som konecne rozbehal wifi aj na linuxe. Rano vstanem zapnem linux a cuduj sa svete wifi sa nedokazala napojit.
Skusal som menit nejake nastavenia ale nic nepomaha. Network manager aj detekuje wifi siet, dokonca signalizuje aj silu signalu ale akonahle sa chcem nanu napojit tak to nejde. Neviem, mam tusenie, ze je nieco s DHCP a nevie prevziat IP adresu alebo take nieco... Nemate niekto podobne skusenosti, dakujem...

Obrázek uživatele diamonds-notebook
Offline
Naposledy viděn: 11 let 3 měsíce zpět
Připojen: 06.04.2008 - 22:47
diamonds

Osobně provozuji wi-fi síť přes ndiswrapper, mám problém s tím, že po každém restartu zmizí informace o tomto modulu v kernelu (nevíte někdo co s tím?), pomůže vždycky spustit správce sítě, načte si to, zapíše, zkus to taky, pak všechno jede.

S pozdravem
Petr Malý

S pozdravem
Petr Malý