2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Da se software v open suse automaticky aktualizovat?

Zdravim. Chci si poridit suse a chtel bych vedet, jestli se da software v suse aktualizovat, rekneme, mam suse 10.1, kde se nachazi FF (firefox) 1.5.3, ale 2.0 je az v 10.2 beta, muzu si uz v 10.1 aktualizovat FF na 2.0?

Obrázek uživatele kmachalkova
Offline
Naposledy viděn: 17 let 1 měsíc zpět
Připojen: 06.06.2006 - 13:16
To zase neni tak uplne

To zase neni tak uplne pravda, navic, tazatel se ptal nejspis na neco jineho. Obecne se balicky z novejsi distribuce nedoporucuje davat do starsi. Nemusi to fungovat (ale muze) a pokud nefunguje, nemuzete zadat vyvojare o pomoc, protoze tohle neni podporovany postup.

Aktualizovat se da pres YOU (YaST online update), ale timto zpusobem se vydavaji jen bezpecnostni aktualizace a opravuji kriticke chyby v aplikacich, pripadne vydavaji ruzne drobnosti jako nove preklady.
Nebo take lze pridat do YaSTu novy repozitar, ktery obsahuje aktualnejsi verze balicku, ale vzdy jen s omezenim na konkretni verzi distribuce (tj. pridani zdroje pro 10.2. do SUSE 10.1 je spolehlivy zpusob, jak si rozbit system).

'Komplet vsechno' se da aktualizovat snad jen updatem na novejsi verzi distribuce ;-) SUSE holt funguje lehce jinak nez Debian.