0 příspěvků / 0 new
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Cups ma problemy s dekodovanim localhost

nainstaloval jsem si opensuse 10.2 a chtel si pridat tiskarnu. spustil jsem yast a v nem ji pridal. pote jsem otevrel soubor /etc/hosts.allow a v nem povolil cupsd: localhost. v souboru /etc/hosts.deny jsem nastavil ALL: ALL. s timto nastavenim jsem nepredpokladal vznik problemu s tiskem, protoze stejne nastaveni jsem mel v predchozich verzich suse 10.1 a 9.3. problemy vsak prisly s prvnim tiskem. po vyvolani dialogu pro tisk souboru (v cemkoli) se tento velmi dlouho (nekolik minut) o neco snazi (zaplnit log v /var/log/cups/error_log timto textem tcp_wrappers refused connection from unknown. See /etc/hosts.allow and /etc/hosts.deny. a ze jich tam je) a kdyz se dosnazi vypusti dialog s chybou rikajici Běhen získávání seznamu tiskáren došlo k chybě:

Connection to CUPS server failed. Check that the CUPS server is correctly installed and running. Error: /var/run/cups/cups.sock: spojení odmítnuto (10). pricemz v prubehu snazeni vyzahne veskerou pamet v systemu (2GiB). Pricemz po tomto dialogu se z dialogu kpriteru vypari ona nakonfigurovana tiskarna a zustanou pouze pro mne obligatni odeslat emailem, odeslat faxem, tisk do pdf a tisk do ps.

problem se spravil pote co jsem v /etc/hosts.allow zmenil povoleni pristupu k cups na cupsd: ALL, ale tato varianta mi docela vadi.

ma verze cups je 1.2.7-3.2

nejake navrhy?