2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele ChinChuLin
Offline
Naposledy viděn: 16 let 11 měsíců zpět
Připojen: 23.05.2007 - 16:07
apt repository pro 10.2

Dobry den, marne uz druhy den hledam apt repository pro SUSE 10.2, a tak bych chtel poprosit, jestli by nekdo ze SUSE nemohl nejake (at uz oficialni nebo ne) vytvorit - jde to velmi snadno pomoci nastroju z balicku apt-server.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Můžu se

zeptat, na co Apt, když máme Smart a spoustu repozitářů jiných typů v něm fungujících (nakonec "rekurzivně" včetně typu Apt, kdyby nějaký byl)?

JirkaZ

Obrázek uživatele ChinChuLin
Offline
Naposledy viděn: 16 let 11 měsíců zpět
Připojen: 23.05.2007 - 16:07
Potrebuju dokoncit upgrade

Potrebuju dokoncit upgrade distribuce, ktery v prubehu spadl. Yast je uplne zabity (aby sel spustit a upgrade dokoncit, bylo by nejspis potreba ten upgrade nejdriv dokoncit :)), a i smart ma pres python nekolik desitek zavislosti, ktere jdou az do gnome apod. apt ma zavislosti minimum a slo nainstalovat bez rucniho reseni cehokoliv.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Nechci polemizovat,

ale myslím si, že tudy jaxi cesta nevede. Závislosti jsou dány prostě tím, co vyžaduje daný balíček, a ne způsobem jeho instalace.

Smart řeší závislosti zřejmě tím nejkorektnějším způsobem, tedy se na ně nevykašle a skutečně je vyřeší. Není jeho chyba, že některé KDE věci vyžadují Gnome knihovny apod. - někdy je to absurdní, ale jindy prostě jde nativně o Gnome aplikaci a tak je to logické.

Pokud se někde něco nedokončilo při pádu, spíš bych se snažil smazat nějaké temp záležitosti apod. a uvést systém do původního stavu. Možná by to mohlo jít opravou instalace z instalačního média, těžko říct.

JirkaZ

Obrázek uživatele ChinChuLin
Offline
Naposledy viděn: 16 let 11 měsíců zpět
Připojen: 23.05.2007 - 16:07
> Nechci polemizovat, ale

> Nechci polemizovat, ale myslím si, že tudy jaxi cesta nevede. Závislosti jsou dány prostě tím, co vyžaduje daný balíček, a ne způsobem jeho instalace.

Mam na mysli zavislosti balicku obsahujicich spravce balicku - ty jsou krome balicku s apt nevyresene, a jak se da cekat tyto spravce balicku nefunkcni. Sice by bylo mozne je vyresit rucne, ale zavislosti balicku s yastem je _velmi_ mnoho, zavislosti balicku se smartem je mnoho, a zasahuji az do gnome (resp. gnome sdili nektere zavislosti se smartem, takze manipulace s jednim, si vyzada manipulaci s druhym, a v tom se mi nechce prehrabovat).

> Smart řeší závislosti zřejmě tím nejkorektnějším způsobem, tedy se na ně nevykašle a skutečně je vyřeší. Není jeho chyba, že některé KDE věci vyžadují Gnome knihovny apod. - někdy je to absurdní, ale jindy prostě jde nativně o Gnome aplikaci a tak je to logické.

Takhle to dela snad kazdy spravce balicku, kdyby to nedelal, byl by nepouzitelny..

> Pokud se někde něco nedokončilo při pádu, spíš bych se snažil smazat nějaké temp záležitosti apod. a uvést systém do původního stavu. Možná by to mohlo jít opravou instalace z instalačního média, těžko říct.

50% balicku je novych, 50% starych (zhruba), uvest to do puvodniho stavu nebo dokoncit rucne by bylo zhruba stejne narocne, a nekolikadenni rpm-hell... CD nemam, updatoval jsem to po siti. Ted me napadlo, ze by mohl fungovat i yum, ktery je snad ciste v pythonu a nezavisi na jeho konkretni verzi, no ale mezitim jsem se pustil do tvorby toho repository pro apt (zatim buildim staticky slinkovany balicek s apt-server, protoze na danem stroji je debian), tak uz to asi dodelam s tim apt.