0 příspěvků / 0 new
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Zvuk v SuSE 9.1 Pro

Mam SuSE linux 9.1 pro, nainstaloval jsem to v pohode, vsechno dobry i zvuk dobry.

Pak prisli zle casy a zvuk potichnul - rozumejte, ze je stale neco slyset, ale musim repraky vytunit tak nahlas, ze v nich skoro slysim cvakat elektromagnety.

Dostalo se mi mnoha moudrych rad a ani jedna nepomohla:

Ze by chyba v nejakem mixeru - vsechny mixery jsem zkusil, vsechno vysteloval na maximum, pripadne uplne vypnul ... a nic

Ze by nejaky bordel v nejakem soundserveru - sound server ustrelen a stale nic.

Pokusil jsem se udelat krok v zoufalstvi a nouzi - nastartoval jsem Linux v zachranem rezimu. Skutecne nabehly jen ovladace zvukove karty. (Tedy alespon to jsem vyroyumel y bootlogu). Pak jsem vzal nejaky nahodny soubor a presmeroval ho na /dev/audio a take pak na /dev/dsp. Souboru jsem takto zkusil vice a ono touzebne sumeni se sice ozvalo ale opet tak strasne tise, ze pri beznem nastaveni hlasitosti reproduktoru (ktere je mimochodem pod WinXP Hodne hlasite) nebylo slyset v podste nic.

Takze neni to v mixeru, zadny soundserver, nekde musi byt nejaky nerad uz u nastaveni zvukove karty.

Ale jak se to tam dostalo? Nekolik prvnich spusteni linuxu bylo v pohode. Pak jsem mozna pod beznym uzivatelem v Yastu menil nastaveni zvukovky (ale nic co bych pak zase nezkusil vratit) a na to jsem se musel prihlasovat jako root. Ze by neco ohledne prihlasovani uzivatele pod uzivatelem? Nevim.

Pokud mi nekdo dokazete pomoci, budu vam velmi vdecny.

Dekuje: Zacinajici linuxak.