2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Zmena monitoru = restart sytemu?

Zdravim vsechny. Chtel jsem se zeptat, jak postupovat pri zmene monitoru. Instaloval jsem SuSe 10.1 u sebe doma (monitor EIZO L565), ale kdyz jsem ho vratil majitelovi s monitorem Relisys TE770-RU(S), tak nenabehne system. Presneji receno pri nabihani X se zniceho nic restartuje pocitac. Zkousel jsem nastartovat do zachraneho rezimu. To se podari, ale pri pokusu pustit SAX2 se vypne monitor.

Prvni otazka je jasna - jak system zprovoznit? Existuje nejaky nouzovy rezim, ve kterem lze spustit GUI bez znalosti nastaveni monitoru? Co delat v pripade, ze nejde pozit SAX2? Jde menit rozliseni treba klavesovymi zkratkami (i kdyz to by v tomto pripade nepomohlo, kdyz to vede k restartu pocitace...)?

A druha otazka - jak vseobecne postupovat, kdyz instaluji SuSe jinde, nez se bude pouzivat. Ma se treba pred vymenou monitoru zmenit rozliseni na nejake "univerzalni nastaveni"?

Diky moc

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 10 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Při startu systému zadejte

Při startu systému zadejte pod startovací nabídku

init 3

Tím spustíte systém jen do textového prostředí. Přihlásíte se jako root a zadáte:

sax2 -r -V

Parametr -r spouští SaX s novou detekcí HW bez použití starého nastavení, V nastaví VESA rozlišení. SaX má i další možnosti nastavení přímo z příkazové řádky, získáte je příkazem:

sax2 -h

V případě plánované změny monitoru je nejlepší rovnou nastavit výchozí spouštění jen do textu a grafické prostředí spouštět příkazem startx. Nastavení výchozí úrovně běhu se prování v YaSTu v části Systém -> Editor úrovní běhu.

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 10 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Hm, tak tohle asi nebude

Hm, tak tohle asi nebude jenom chyba toho monitoru:-(.
Vyzkousejte jeste pri startu pridat parametr acpi=off, melo by to byt pri kazdem startu, takze to treba pridejte do voleb v /boot/grub/menu.lst na konec řádky kernel u volby title SUSE Linux 10.1

Kdyby to nezabralo, tak by to chtelo vic informaci. Co je v logach (/var/log/messages, /var/log/kdm a /var/log/Xorg.0.log)? Hodte sem jenom to, kde je error nebo EE, at to neni moc dlouhe.