1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele vlada
Offline
Naposledy viděn: 14 let 12 měsíců zpět
Připojen: 27.10.2006 - 22:56
Wine a aplikace

Zdravím všechny .Muj dotaz by se dal rozdelit na dva.První je MS Office .Sice se spustí pod Wine,zadam licenční číslo a začne instalace a pak zamrzne.Je to tím,že i minimální instalace je náročná a Wine to prostě nezvládne nebo jsem jen netrpělivý a mám čekat třeba hodinu?

A druhá otázka se týka PDA a jeho softwareu.Wine si s ním poradí bez problému a začne se instalovat na PC včetně ikonek do lišty ,ale pak přijde situace,kdy má najít PDA zařízení a tím se v XP pak instalace dokončí.V linuxu předpokladam by se take ukončila,ale problem je,že se PDA zařízení nenajde.Na výběr tam zůstane Com porty a USB port.Vzhledem k tomu,že PDA je zapojeno do USB portu,předpokladam,že zrada je zde.Nemusí se USB port nějak kompilovat ovladačem pro USB? Ale pak nechapu,proč USB FLash Suse najde automaticky.Nebo jsem zde narazil na "slavný linuxový problém" a to jsou ovladače,které výrobci hardware ignorují?

P.S. K první otázce nepiště používání OpenOffice.Složité pracovní dokumenty psane v MS Office nezobrazí korektně a nedá se v něm pak pracovat

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Nevím jakou máte HW

Nevím jakou máte HW konfiguraci, ale i když instalace ve Winu trvá obvykle delší dobu, měl by rozhodně být zobrazován postup instalace a nemělo by to zatuhnout. Pokud chcete vidět, co přesně se ve wine děje, pusťte si wine z konzole. V každém případě, pokud chcete nějakou radu, hodily by se nějaké ty hlášky a také verze MS Office, kterou instalujete.

Co za PDA (výrobce, typ) používáte?

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 8 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Tuším, že pro MS Office

Tuším, že pro MS Office je zapotřebí si nejprve nainstalovat balíček winetools a přes něj Office buď přímo nainstalovat nebo nainstalovat součásti win na které je Office vázaný a až potom instalovat MS Office.
Winetools spustíte příkazem atl+F2 a winetools.

honzaS

Obrázek uživatele vlada
Offline
Naposledy viděn: 14 let 12 měsíců zpět
Připojen: 27.10.2006 - 22:56
Doplnění k PDA

Spustit z konzole to ještě neumím. Ale verze MS Office 2003 a PDA je Acer N35.
Momentálně mám novou čistou instalaci jak Suse 10.2 ,tak wine.A wine se ted chova tak,že nainstalovalo jeden windowsovský program bez problemu.Druhý,který předtím nainstalovalo taky bez problemu zamrzne na 30% a MS Office zamrzne zhruba u dokončení instalace.Nevím zda to není nedostatkem RAM.Moje konfigurace PC je 512 RAM,64 bit,160 GB,grafika Nvdia GeForce 6600 AMD Sempron 2600+

A nezamrzne jen program,ale zamrzne cely desktop