VirtualBox-VBox status code: -1908 (VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED).
muze mi prosim nekdo poradit jak zprovoznit VirtualBox pise mi tuhle hlasku
VirtualBox kernel driver not installed. The vboxdrv kernel module was either not loaded or /dev/vboxdrv was not created for some reason. Re-setup the kernel module by executing '/etc/init.d/vboxdrv setup' as root.
VBox status code: -1908 (VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED).
Result Code:
0x80004005
Component:
Console
Interface:
IConsole {1dea5c4b-0753-4193-b909-22330f64ec45}
prava pro spousteni uzivatelem jsem si pridal ale porad nevim jak na to.
skus ist do adresara /etc/init.d/ a ako root napis do konzoly "vboxdrv setup"
Tak jsem to zkusil a pise mi ze
Kernel module not found
tak skus najprv "modprobe vboxdrv" a potom "vboxdrv setup"
Tak mam porad problem s jadrem
edcomp:/etc/init.d # /etc/init.d/vboxdrv setup
Stopping VirtualBox kernel module done
Recompiling VirtualBox kernel module failed
(Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong)
v logu je napsano
cp: missing destination file operand after `/tmp/vbox.1/Module.symvers'
Try `cp --help' for more information.
Makefile:88: *** Error: unable to find the include directory for your current Linux kernel. Specify KERN_INCL= and run Make again.. Stop.
Tak problem vyresen stacilo doinstalovat gcc a kernel source pak stacilo v konzoli zadat vboxdrv setup a kompilace jadra byla hned hotova restart pc a vitualbox funguje jak ma.
A odkad si to stahnul???
pokud dam modprobe vboxdrv
FATAL: Module vboxdrv not found.
nevim co s tim.. mam opensuse 10.2 instaloval jsem ze spravneho repozitare a stale to same jak tady zminujete.
za kazdou radu dekuji
tak skus este "modprobe vboxdrv" a potom "vboxdrv setup"
ed-desktop:/home/ed # modprobe vboxdrv
ed-desktop:/home/ed # vboxdrv setup
bash: vboxdrv: command not found
ed-desktop:/home/ed # modprobe vboxdrv
ed-desktop:/home/ed # vboxdrv setup
bash: vboxdrv: command not found
z akeho repozitara si instaloval virtualbox ? ... este sa pre istotu pozri do adresara /etc/init.d ci sa tam nachadza subor vboxdrv
odkial si instaloval virtualbox ? pre istotu sa este pozri do adresara /etc/init.d ci sa tam nachadza subor vboxdrv
No tak neni tam a VBox jsem stahoval ze stranek www.virtualbox.org ale pak jsem si pridal repozitar do smartu a reinstaloval jsem ho.
No tak neni tam a VBox jsem stahoval ze stranek www.virtualbox.org ale pak jsem si pridal repozitar do smartu a reinstaloval jsem ho.
skus si virtualbox nainstalovat podla verzie svojho jadra, prikazom "uname -r" zistis verziu. V repozitari http://download.opensuse.org/repositories/virtualization/openSUSE_10.2/i586/ najdes verziu 1.3.8 pre jadro 2.6.18.2 a v http://download.opensuse.org/repositories/virtualization/openSUSE_10.2_update/i586/ pre jadro 2.6.18.8, pripadne verziu 1.4.0 pre svoje jadro z repozitarov http://download.opensuse.org/repositories/Virtualization:/VirtualBox/openSUSE_10.2/i586/ a http://download.opensuse.org/repositories/Virtualization:/VirtualBox/openSUSE_10.2_Update/i586/ a sleduj, ci sa v /etc/init.d objavi po instalacii subor vboxdrv. Ja osobne mam jadro 2.6.18.8-0.5-default a virtualbox 1.4.0 pre opensuse 10.2 som stahoval z www.virtualbox.org
alebo ak sa ti s tym nechce hrat, tak ti mozem ten subor vboxdrv poslat a uvidime co to spravi :-)
Měl jsem stejné problémy se spuštěním VMboxu po jeho instalaci z repozitory opensuse. Podnikl jsem všechny kroky, které jsou popisovány na tomto fóru (mimo jiné). Aktualizoval jsem příslušné kernel moduly, několikrát odebíral, přidával, spouštěl ze superuser shellu - vše vyšlo na stejno. - Dokonce jsem práci několikrát vzdal a zkoušel rozjíždět vmware - nebudu už ale dále popisovat orgie, kterými jsem prošel. Výsledek je dobrý virtualbox jede, ale rozchodil jsem ho tak, že jsem jej kompletně odebral z repozitářů a instaloval balíček rpm ze stránek výrobce: http://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads Systém mi zařval o aktualizace některých kernel modulů (to ovšem nemuselo souviset s instalací), ty jsem stáhnul a jede to! - Musím upozornit, že při prohlížení repozitáře v Yastu je po zadání hledání "virtualbox" vidět instalovaný pouze "VirtualBox" a žádné další features, žádné virtualbox-ose, žádné kernely... Linux mám zkušebně instalovaný teprve třetí den a PC používám jen jako nástroj pro svou práci. Objevování a práce s novým a hezkým os není mým cílem, nýbrž jen prostředkem, a věřím, že ikdyž to tu často nezaznělo, tak to přesně takto platí pro většinu ostatních uživatelů. Nechci tu linux hodnotit, bezesporu je to help-full systém, ale co je pro koncového uživatele značně nepříjemné je fakt naprosto nedostatečné jednoduché podpory (proklikávání a pročítání různých fór je dosti prudérní a zdržuje to. Námitky typu, že je nejlepší, když si uživatel na všechno přijde sám neberu - svůj drahý čas bych raději věnoval skutečné práci. Například ne zcela okamžitě jsem pochopil, že pro práci v textovém režimu mám použít "terminál-superuživatelský režim", a že ho najdu v programech, položce systém, že se v něm pohybuju podobně jako v dosu (.., cd, ...) a mnoho jiných věcí. Chápu, že pro mnohé (Teď i mne) je toto zcela samozřejmé, ale já jsem měl včera linux před sebou prakticky poprvé a tyto "samozřejmé" věci se v mé hlavě jaksi nemohly samy objevit vložením instalačního dvd do mechaniky. Čas, který jsem takto strávil hledáním, bádáním a zkoušením byl z mého pohledu promarněný a spoustu uživatelů by jistě neměla takovou trpělivost a vrátila by se k "pohodlnějšímu" řešení. - Je to přitom zbytečné. Nevím, jestli je to jen můj pocit, ale linuxová komunita se mi jeví jako hrstka lidí, co kolem sebe možná zbytečně šíří mlhu něčeho tajemného, co je jen pro některé. - Ve výsledku totiž linux není zase tak neproniknutelný a nepřátelský systém, naopak hodně věcí v něm vidím lépe, elegantněji a dokonce srozumitelněji řešených, než u konkurence. Snad tento příspěvek nakopne někoho, kdo se zabývá šířením tohoto OS a má s linuxem bohaté - nejen uživatelské zkušenosti, a noví uživatelé se brzy dočkají nějakého srozumitelného výkladu a podpory. Moje poznatky z instalace virtualboxu snad budou taky někomu ku pomoci.
o čem tu vlastně píšete... Linux se neliší od jiných (tržních, nejsme naštěstí v komunismu) komodit. Tedy zopakuji jednu z mnoha samozřejmostí:
1) chcete to legálně zdarma? - beze všeho, Linux Vám tuto možnost (na rozdíl od Windows) dává. Musíte tomu ale věnovat své úsilí.
2) chcete za to zaplatit a (možná) to mít snažší? Kupte si studium, kursy, literaturu, administrátora...prostě jako ve Windows.
Pokud jste si snad myslel, že v Linuxu je podpora gratis, pak jste asi spadl z višně a naprosto zejména v této souvislosti nechápu, proč píšete o svém "drahém čase". Jiní ho snad mají levný či zdarma? Člověče neprovokujte, proberte se a zkuste se alespoň občas na svět podívat obráceně (očima protějšku), taky se tomu říká empatie...
Stale se tu tvrdi o linuxu jako o produktu, ktery si nekdo instaluje jen proto, ze je "zdarma". - Tak to se asi nebavime o stejne veci. - Ja vim velmi dobre, ze nic neni zdarma a ani to, za co "nezaplatime". - Duvod prejit na jiny system nemusi nutne lezet jen na tom, ze "nic" nestoji. Predpokladam, ze hlavni rozdil mezi komercnimi instalacemi (ne vsemi) a vseobecne linuxem nespociva v tom, ze je "zdarma", ale v tom, jak je koncipovan, ze dovoluje sirsi nasazeni, ze v nem neexistuji restrikce a distribuce s omezenimi napr. typu zamerne zpetne nekompatibility, ktere uzivatele doslova vydiraji... - Ja chapu linux jako system, ktery se muze sam zaplatit napriklad tim, ze si lide budou kupovat boxove distribuce, nebo se registrovat na placenych portalech. - Nemyslim si, ze by toto uzivatele nejak masove odmitali, prave proto, ze si nemyslim, ze je jedinym duvodem prechodu na linux fakt, ze je "zdarma". - Za techto jednoduchych trznich podminek bych logicky predpokladal, ze snahou distributoru je "rozsirit linux", a ne si hrat na "hrdiny na púustem ostrove", kteri maji neco zajimaveho, a kteri to mozna nekomu nabidnou, kdyz si na ten ostrov sam doplave. - V tomto Vam pravdepodobne dosti citelne unikaji trzni zasady platici na cele nasi modre planete. Ja jsem clovek, ktery si vydelava urcitym typem prace, k niz pouziva nastroj "pc". - Chci pouzit takovy nastroj, ktery mi umozni potrebnou flexibilitu, je za primerenou cenu a poskytne mi odpovidajici vykon. kdybych se zivil prekladanim pisku, mym nastrojem by byla lopata. Pokud by byla jedna lopata, ktera by svym vykonem neodpovidala mym pozadavkum, budu mit pochopitelne snahu sahnout po jine lopate. - Pokud takova lopata za prijatelnou cenu existuje, pak je nasnade, ze si ji poridim. Pokud mi ale distributor techto lopat bude tvrdit, ze to nejde jinak, nez ze si ji musim vyrobit sam, nebo ze si musim zaplatit technika, ktery mi ji slozi, neni asi v distribuci techto lopat neco vporadku. Ledaze by to byly lopaty urcene vyhradne pro vyrobce a ladice lopat, kteri s nimi ani tak moc "hazet" nepotrebuji. Pokud je to opravdu takto, tak asi hned tak linux na terminaly beznych uzivatelu neprejde (z informaci na internetu a kvetnatych reci distributoru jsem bohuzel asi spatne vyrozumel snahu o opak). Takze asi takto. - Nejsou vsichni uzivatele, kteri chteji mit doma jakykoliv system, jen kdyz je zdarma a muzou na nem poustet nelegalni sw, treba existuje i jina skupina useru (myslim ze hodne pocetna), kteri jsou ochotni zaplatit za vyzkousenou a funkcni distribuci v rozumne relaci cena/vykon a tuto distribuci provozovat a prosazovat. - Relace cena/vykon je primo odvozene od penez za vykonanou praci/prostredky vrazene rocne do sw... Takze tu prosim uz dale nikomu neplette hlavu s vymysly, ze je neco zdarma a proto je to takove, nebo makove. NIC ZDARMA NENI A NIKDY NEBUDE. - To ze je napr. Google zdarma je vyvazeno tim, ze na druhe strane provozuje komercni sluzby vyplyvajici primo z jeho rozsireni. Ale samozrejme pardon - pokud distributor linux nehodla sirit, pak ano, pak je to skutecne nastroj zdarma, ktery je z hlediska teto cinnosti(necinnosti) urcen pouze okrajove skupince fandu, a pak se zakonite nikdy nezaplati....
text je jeden velký blábol. Ne ve smyslu, že by byl celý úplně lživý, ale patláte naprosto nesouvisle páté přes deváté a utíkáte od původního tématu. Nehledě na věcné nesmysly (viz za všechny třeba pasáž "Nejsou vsichni uzivatele, kteri chteji mit doma jakykoliv system, jen kdyz je zdarma a muzou na nem poustet nelegalni sw..."; co to je - zvlášť ve spojení s Linuxem - za kravinu???).
Závěrem (protože jsem asi jediný, kdo na Vás vůbec reagoval a už v tom nadále nehodlám pokračovat):
1) beze změny platí to, co jsem napsal ve svém prvním příspěvku
2) pokud se Vám Linux nelíbí, nepoužívejte ho, ale nekritizujte - nemáte na to sebemenší právo, ani jste nezaplatil, ani se nepodílíte na vývoji (na propagaci, na ničem).
3) své problémy dále řešte na lampárně, ale jen každý lichý čtvrtek od dvou do tří. Případně se nabídnětě jako odborník Novellu s tím, že to dělají úplně blbě a že jim konečně ukážete, jak to má vypadat...
Asi si vážně nerozumíme. Oproti Vám se budu snažit vystříhat se hodnocení Vaší reakce způsobem, který tu předvádíte, a pokusím se reagovat věcně.
//text je jeden velký blábol// - text není jeden velký blábol, jenom jste mu pravděpodobně zcela neporozuměl. (To co píšu o systémech zdarma a uživatelích není narážka na Linux, jak jste si špatně vyložil, ale na Váš komentář). V tomto smyslu nadále trvám na tom, že pro mnohé uživatele není jediným ukazatelem aplikace její cena, ikdyž může hrát důležitou roli.
//Závěrem (protože jsem asi jediný, kdo na Vás vůbec reagoval a už v tom nadále nehodlám pokračovat):// - To že jste jediný myslím všichni vidí, a zároveň to není ukazatelem ničeho, proto nechápu proč se o tom zmiňujete. To že v tom nadále nehodláte pokračovat je Vaše soukromé rozhodnutí a já za něj necítím žádnou zodpovědnost. Pokud jste tím co jste napsal chtěl snad něco naznačit, tak nechápu co.
//1) beze změny platí to, co jsem napsal ve svém prvním příspěvku// - to asi není zcela přesné - patrně jste chtěl říci, že Z VAŠEHO POHLEDU platí beze změn to co jste napsal, což respektuji.
//2) pokud se Vám Linux nelíbí, nepoužívejte ho// - Nevím, kde jste vzal informace, že se mi Linux nelíbí. Ať už je to z jakéhokoliv zdroje, musím Vás opravit, že se mýlíte.
//, ale nekritizujte - nemáte na to sebemenší právo,// To že nemám sebemenší právo na kritiku není pravda. Myslím, že v tomto směru neexistují ani právní ani etická omezení. Naopak já osobně považuji kritiku za důležitý činitel pro rozvoj čehokoliv!
//ani jste nezaplatil, ani se nepodílíte na vývoji (na propagaci, na ničem).// Nevím, kde jste vzal informace o tom co jsem zaplatil/nezaplatil a na čem se podílím/nepodílím. Ať už je to z jakéhokoliv zdroje, musím Vás opravit, že se mýlíte. Mám pocit že pracujete se smyšlenými informacemi, které se Vám hodí do krámku, a Vaše reakce odráží pouze Váš osobní postoj. Skoro to vypadá, že jsem se Vás něčím dotknul a vy se vztekáte. Pokud je to tak, můžu Vás ujistit, že proti Vám nic nemám a jestli se Vám to nezdá, patrně jste něco špatně pochopil.
//3) své problémy dále řešte na lampárně, ale jen každý lichý čtvrtek od dvou do tří.// - Nemám problémy, které bych potřeboval někde řešit. Jak jsem uváděl v úvodním příspěvku, své problémy jsem si vyřešil zcela sám bez účasti jakékoliv třetí osoby. Předpokládal jsem (a stále předpokládám), že mé připomínky budou spíše k užitku a budou možná sloužit i jako podmět třeba lidem, jako vy. Například já osobně v tomto směru nějaké kroky podnikám, a to zcela nezjištně.
// Případně se nabídnětě jako odborník Novellu s tím, že to dělají úplně blbě a že jim konečně ukážete, jak to má vypadat...// Myslím, že tuto větu nejde ani s největší měrou pochopení považovat za věcnou. Je to pouze Vaše invektivum, takže vy sám nejlíp musíte vědět, že je to co jste napsal je nesmysl (chcete-li blábol). Pokud jste se mě tímto chtěl nějak dotknout, tak se Vám to nepodařilo, pouze jste tu všem ukázal jak umíte "věcně" reagovat.
Pokud by tato debata měla další konstruktivní vývoj, budu rád, pokud ale chcete dál pokračovat v intencích osobního sporu, napište mi raději na mail: - Já se Vám pak pokusím věnovat a nemusíme podobnými zbytečnostmi zatěžovat tento server. Znovu upozorňuji, že proti Vám opravdu nic nemám, a pokud se se mnou spojíte mailem, budu reagovat. Věřím, že tento vývoj diskuse je pouze výsledkem špatné komunikace...

Poslední komentáře
1 týden 1 hodina zpět
1 týden 1 hodina zpět
1 týden 2 hodiny zpět
1 týden 20 hodin zpět
1 týden 1 den zpět
1 týden 1 den zpět
1 týden 2 dny zpět
1 týden 2 dny zpět
1 týden 2 dny zpět
1 týden 2 dny zpět