0 příspěvků / 0 new
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
VirtualBox - nejde vypnout pocitac

Zdravim,

mam problem s VirutalBoxem.
Pouzivam SuSE Linuxe 10.0 na stroji s procesorem AMD64. Nainstaloval jsem VirtualBox (VirtualBox 1.4.0 for Linux Hosts - All distributions AMD64).
Instalace a konfigurace probehle bez problemu (akorat jsem musel zakazat nmi_watchdog=0 v jadre). Instalace hostovanych WinXP probehla bez problemu, a system bezi ve VM v pohode (fyzicka pamet 512MB, RAM pro VM 256MB, virtualni disk 20GB)

Ale, kdyz spustim WinXP ve VM a potom chci nasledne vypnout pocitat, tak mi to behem shutdownu "zamrzne" - pomuze pouze HW reset.

Problem podle vseho nastava ve scriptu "boot.swap stop" - konkretne v prikazu "swapoff -a", ktery by mel ukoncit swapovani. Zkusil jsem si tenhle script provest za behu systemu a top-em se dival co se deje se swapovacim oddilem: dostupna velikost swapu se snizila na obsazenou cast swapu a tam to "zamrzlo" - jako by swapoff nedokazal uklidit po VirtualBoxu.

Dale jsem zkusil spustit VM s prazdnym virt.diskem. V tom pripade swapoff probehl, ale umount ohlasil, ze se mu nepovedlo odmontovat diskovy volume, kde je alokovany virt.disk.

Pokud behem sezeni nespustim VM, tak nenastane ani jeden z techto problemu.

Nevite nekdo v cem muze byt problem?

Zdenek Cermak