1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele omzul
Offline
Naposledy viděn: 15 let 2 měsíce zpět
Připojen: 11.10.2007 - 18:09
více monitorů

Zmlsán z XPček jsem narazil na problém. V práci jsem zvyklý vrazit zavřený noťas do docku a pracovat na dvou LCD (připojených přes VGA a DVI). Jinde jedu jenom na vestavěném LCD + semo-tamo potřebuji něco odprezentovat (dataprojektor je pokaždé jiný). Jde to nějak vyřešit? (Nejlépe bez restartu.)
Zkoušel jsem návod na instalaci IBM/Lenovo notebooků. Touto cestou se mi sice podařilo nastavit jiná rozlišení pro externí a zabudované LCD x žel ne Dual Head ;?( Pobavilo mne (a zároveň mi to dává jistou naději), že po příkazu "init 3" mne to hodilo na LCD připojené přes VGA, byť předtím mi současně běžel LCD na DVI + vestavěný...
Kejkle s ATI jsem nedělal, neb grafika je Intel 950 (ač Linux se chytil chipsetu a trvá na Intel 945 GM)

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 8 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Osobně jsem to ještě

Osobně jsem to ještě netestoval, ale pomocí sax2 jste to nezkoušel? Mám chipset 945GM, který mám i tak detekovaný a v sax2 v záložce Monitor mám možnost aktivovat a nastavit mód dualhead.

honzaS

Obrázek uživatele omzul
Offline
Naposledy viděn: 15 let 2 měsíce zpět
Připojen: 11.10.2007 - 18:09
stále mi to dělá psí

stále mi to dělá psí kusy :(
Zajímavá mi přišla diskuse na ABCLinuxu a z ní odkaz na stránky Intelu. Návod jsem však ještě nezkoušel - svým rozsahem mne děsí už od pohledu.
IBM (Lenovo) má pro notebooky prográmek Presentation Director, který řeší přepínání monitorů (typ, rozlišení, pozice, zda mají mít identický obsah či to má být další plocha, jaké SW se má pustit, jak nastavit napájení, ukládání do profilů + co za profil nastavit po zadokování apod.). Žel, nemají to pro Linux ;?( Nevíte o něčem takovém pro Linux? Chybí mi to fest, nebo to využívám denně.