1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Verze SUSE Linuxu

Mám trošku zmatek ve vydávaných verzích SUSE. Na dvou strojích mám nainstalováno toto:
1) CD instalace /opensuse/distribution/SL-10.1/iso
2) Síťová instalace /opensuse/distribution/SL-10.1/inst-source

Myslel jsem si, že 1) a 2) se liší jen tím, že 1) je iso generované z 2). Ovšem iso verze je skoro nepoužitelná (blbne Yast, nejde balíčkovač Smart, zdá se že neobsahuje ZEN installer,...). Mám tomu rozumět tak, že 2) je download edice klasického SUSE a 1) je nepoužitelný výtvor zvaný OpenSUSE???

Když se podívám do vašeho obchodu, předpokládám že "Suse Linux 10.1 DVD 32bit" odpovídá 1) a "SUSE LINUX 10.1 DVD CZE/ENG" odpovídá 2). Je to tak nebo "SUSE LINUX 10.1 DVD CZE/ENG" obsahuje (kromě manuálu a podpory) nějaký další software? (dříve bylo např. možné přes Yast dotahnout MS fonty, ATI driver,...). A jsou v této verzi funkční balíky Xine, mpg321,... (tím myslím že přehrávají jiné formáty než avi a wav :-) )
A jak se pak jiší SLED???

Bohužel mi nezbývá, než se zde zeptat, protože zjistit konkrétní informace zde na portálu nebo u Novellu se mi nepodařilo.

Děkuji za odpověd.

Jakub Kocourek

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 5 měsíců zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
1 a 2 je jedno a

1 a 2 je úplně jedno a totéž, jde jen o to, že po vydání 10.1 se objevilo docela dost chyb a ty iso image nikdo neopravil...stačí ovšem aktualizovat přes Yast -> online aktualizace asi 5x po sobě...vybere se vždy to správné, takže je dobré to neměnit a dostanete plně funkčí systém, stejný jako při instalaci z internetu...
V krabicových verzích se bohužel nevyznám...

Luke7