1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Rovano
Offline
Naposledy viděn: 10 let 5 měsíců zpět
Připojen: 05.09.2007 - 20:42
Ve které fázi se má nainstalovat Grub?

Instalace 10.3 z CD KDE:
Při počátku instalace(hned za oknem se zatržítkem na přidíná repozitářů během instalace)mě instalace upozorní anglicky, že nemám dost paměti k přidání add-on produktů. Vyberu tedy neinstalovat(druhá varianta se zacyklý). Potom instalace pokračuje dále. Ovšem na konci kopírování, kdy proběhne restart, tak nenajede Grub, ale Windows:) Mám dát opět boot z CD? A co potom instalace by chtěla jet pořád dokola. Když po naběhnutí CD dám start systému, samozřejmě načte Win. Jedině až když na počátku instalace dám spustit systém, najede Suse. Zajímá mě, ve které fázi to má instalovat Grub či Lilo? A jak poznám zda určitá verze kernelu podporuje mou síťovou kartu?

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Takže se do

Takže se do nainstalovaného systém pomocí instalačního cd dostanete? Pokud ano, tak můžete Grub nainstalovat třeba pomocí Yastu. Samozřejmě je zapotřebí Grub instalovat do MBR disku, který je pro bootování vybrán biosem.

I když se nejedná o kompletní přehled, tak menší seznam testovaných síťových karet je zde: http://en.opensuse.org/Hardware
Většinou ale integrované i ostatní síťové karty (ne wifi) mají v jádře ovladač.

honzaS

Obrázek uživatele shinigami
Offline
Naposledy viděn: 13 let 7 měsíců zpět
Připojen: 11.10.2007 - 12:36
Dualboot
Obrázek uživatele Rovano
Offline
Naposledy viděn: 10 let 5 měsíců zpět
Připojen: 05.09.2007 - 20:42
re

Dostanu. Děkuji za připomenutí ohledně MBR :)

Jestli tomu rozumím, tak v případě, že přidají do kernelu podporu pro určitý HW, tak bude podpora i v budoucích verzích? Nebo se na toto pravidlo nelze spoléhat? Protože ta síťovka 3COM mi v 10.2 jela a teď v Yastu je její tlačísto pro nastavení šedé(není jako Eth0) a chce to vybrat jakýsi modul(a jiné,ale to už je na mě moc). Pakliže ji zkusím přidat podruhé, lze ji jakoby nastavit, ale nic to nedělá. Až bude čas, se na to mrknu blíže. Zkusím pro jistotu defaultní instalaci. Ať se mezmrví nějaká závislost.