2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele 03F8
Offline
Naposledy viděn: 16 let 7 měsíců zpět
Připojen: 19.09.2007 - 14:19
Ukazatel mysi + grafika

Zdravim vsechny Linuxaky :),

prechazim z Windowsu na Linux a teprve se daloby se rici ucim. Potreboval bych poradit. Nejak z niceho nic mi zmiznul ukazatel mysi a i po resetu stale chybi (takova ta sipka). Mys funguje, protoze kdyz se nahodou strefim na nejakou ikonku tak se zviditelni - tudiz problem s mysi nebude. Hledal jsem nastaveni mysi, vsechno je nastaveno tak jak ma. Poradi mi nekdo jak ten ukazatel zobrazit?

Druhy dotaz se tyka graficke karty. Mam GeForce6800. Pokud pouziju ovladace, ktere mi nabidne Suse grafika se zhrouti - jako by se rozsypal jednotlive radky. Stahnul jsem si ovladac primo ze stranek vyrobce, spustil shell, vypnul Xserver, spustil instalaci, ale pri instalaci nastane chyba. Kdyz mam ovladac primo od vyrobce, nemel by byt preci vadny... Co mam tedy delat? Soubor ma priponu *.run

Lukas

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Běžně si podobné

Běžně si podobné komentáře odpustím a jednoduše dotaz ignoruji, ale dneska ...
Také absolutně nechápu, proč si nikdo (samozřejmě že tím nemyslím všechny) nečte návody na instalaci a podob. Kdyby je vývojáři psali jen pro srandu, tak je nemusejí zpracovávat tak podrobně.
Určitě by neškodila např. před instalací video driveru hláška, že pokud uživatel nebude postupovat podle návodu, tak si může způsobit poškození systému :-D

Ke kurzoru: v přihlašovací obrazovce do KDE je ukazatel vidět?

honzaS

Obrázek uživatele 03F8
Offline
Naposledy viděn: 16 let 7 měsíců zpět
Připojen: 19.09.2007 - 14:19
re

No, drive byla vsude a pak z niceho nic se prestal ukazatel zobrazovat. Aktualne se nezobrazuje ani pri prihlasovaci obrazovce. Jedinne kdy je videt je po prihlaseni, skace tam logo suse jako gumovy micek pak to zmizne a je to pryc... Jak rikam, mys funguje a pracuje to tak jako by to bylo nevidetelne... Akorat mi neni jasne jak se to stalo, protoze ja nic v tu dobu nedelal.

==== upraveno ====
Mys uz funguje tak jak ma. Ani nevim cim to bylo, zkousel jsem instalovat ovladace na graf. a uz tam je :).