1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele vovalinux
Offline
Naposledy viděn: 17 let 3 měsíce zpět
Připojen: 26.05.2006 - 16:51
server - web. stranky (pomoc)

Dobry den,

potrebuji si vytvorit na netu sve webove stranky (napr.: www.blablalba.cz) a vim, ze si musim na compu vytvorit nejaky server. Prosim pomoc, nevim jak, nevim jakym programem. Kdo mi dobre poradi, tomu poslu krasnou detailni fotky
kridla mouchy obecne i s meritkem :-).

Obrázek uživatele mayo
Offline
Naposledy viděn: 16 let 10 měsíců zpět
Připojen: 09.12.2006 - 22:58
Ak si chceš robiť

Ak si chceš robiť webhosting sám, tak ti stačí nainštalovať apache (web server) na firewalle povoliť port 80. Ale je potrebné mať statickú IP adresu od poskytovateľa internetu a registrovať si doménu www.blabla.cz (s tou registráciou neviem ako to je; a hlavne tam asi treba potom nejakým spôsobom dať vedieť, že si webhosting budeš robiť sám)

Mayo

Obrázek uživatele lubos.pb
Offline
Naposledy viděn: 16 let 1 měsíc zpět
Připojen: 07.02.2006 - 08:00
web stránky

Záleží na tom v čem ty stránky budou. Jestli např. v PHP tak si potřebuješ vytvořit server např. Apache. Jestli je ale budeš dělat v HTML tak nepotřebuješ vytvářet žádný server. Jen si vytvoříš stránky a ty pak hodíš na web.
Každopádně si musíš vybrat někoho u koho budeš ten webhosting provozovat. U něho si objednáš doméhu a část prostoru na tvůj webhosting.
Stránky můžeš dělat v různých html editorech. PHP, Quanta, Screem, Bluefish, NVU a td.(tedy předpokládám že v Linuxu, protože ve windowsu je těch programů podstatně více). Jestli teda nepojedeš v PHP přes server, ale v HTML, tak je pak přes web rozhraní, nebo přes ftp dostaneš na web (k tomu ti poslouží už. jméno a heslo které dostaneš od správce webhostingu se kterým se dohodneš)