1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Sdileni slozek p2p

Muzete mi prosim nekdo poradit jednoduchy "klikaci" aplikaci pro sdileni slozek mezi dvema pocitaci (win, linux)? Jde mi o jednorazove presuny dat a nasledne zase odpojeni, tj samba se mi zda na to zbytecne slozita, i ftp servery (tedy aspon ty co jsem nasel).

Diky.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Souhlasím

s kolegou Creatorem, po instalaci Samby, jejím nastavení (včetně firewallu!) a nastavení sdílených adresářů na obou PC se linuxový stroj prostě v P2P síti začne chovat jako windows a obě PC se vzájemně "vidí" třeba přes Krusader (tam smb:/home/user/jméno_sdíleného_adresáře) a přes Total Commander (\\jmenopc\sdileny_adresar). Stejně tak lze použít (pro takové ty ortodoxní mrkwosofťáky) třeba Konqueror proti jeho mnohem slabší obdobě Průzkumník apod. Cesty lze dát do záložek, oblíbených nebo jaxetorůznějmenuje - není nic snažšího...

JirkaZ

Obrázek uživatele Pavel Dvořák
Offline
Naposledy viděn: 15 let 3 týdny zpět
Připojen: 25.04.2007 - 11:26
Přenos složek a souborů

Pro přenos souborů a složek mezi dvěma PC používám Midnight Commander (mc), je to obdoba Norton Com. nebo Windows Com., ale v textovém režimu, pod grafikou se spouští v okně terminálu. U linuxových přes nfs souborový systém nebo jiné připojení (mc nabízí několik možností - smb, ftp, ssh). V jednom sloupci máte svůj souborový systém, ve druhém připojený, a jen vybíráte a kopírujete. Automatické nastavení připojení se dá udělat buď dávkovým souborem (bash shell), nebo úpravou ftab a exports. Mezi Lin a Win to asi bez Samby jednoduše nepůjde. Z grafických commanderů jsem našel tuxcmd a linuxcmd, ale nemají takové možnosti jako mc (který je na instalačce od 6.1 po 10.2). Kdysi existoval prográmek pro p2p (i pomocí paralelního nebo sériového kabelu!), ale stejně se musel na oba stroje instalovat. Když, tak specifikejte přesně, co potřebujete. P.D.