2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Dogowner
Offline
Naposledy viděn: 8 let 3 měsíce zpět
Připojen: 02.07.2006 - 10:15
Samovolné odpojení HDD při spuštěném systému

Ahoj všem zkušeným i nezkušeným... mam na Vás prosbu. Na serveru (Suse 10.1.) mam 2xHDD, oba jsou ATA 133, na jednom je systém a na druhý se dělají zálohy. Vše fungovalo dobře ale nyní se stává že se ten disk který je na ty zálohy samovolně odpojí a už se na něj nedá připojit. Pomůže jenom vypnutí PC, šáhnutí na kabely disku a opětovné zapnutí PC. Poté je zase nějakou dobu bezproblémově přístupný. Zkoušel jsem i vyměnit ty kabely ale disk se chová stejně...Jestli jsou potřeba nějaké další informace tak obratem dodám..máte prosím nějaký nápad??? Díky moc za pomoc!!!

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 10 let 3 měsíce zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Jsou vaše problémy typu:

Jsou vaše problémy typu: disk se jakoby samovolně vypne a následně opět zapne?
Měl jsem tento problém a chyba byla ve zdroji, pomohla výměna za nový.

honzaS

Obrázek uživatele Dogowner
Offline
Naposledy viděn: 8 let 3 měsíce zpět
Připojen: 02.07.2006 - 10:15
Jsou vaše problémy typu: -----------

Díky za odpověď, ale bohužel jsou příznaky jiné. Disk se prostě odpojí a už nezobrazuje obsah. Musim provést reboot a zahýbat kabelem a poté se disk opět zobrazí.

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 9 let 7 měsíců zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
Já bych si tipnul na

Já bych si tipnul na špatný konektor buď u řadiče nebo disku, případně nějaký další problém v hardware disku. Máte možnost ten disk vyzkoušet jinde, případně v jiném systému. Ještě mě napadá zkontrolovat switch, jestli není nastavený na cable select, ale to asi nebude, když Vám to dříve šlo.

Obrázek uživatele Dogowner
Offline
Naposledy viděn: 8 let 3 měsíce zpět
Připojen: 02.07.2006 - 10:15
Já bych si tipnul na --------

Díky za reakce..S Vaším názorem se ztotožňuji. Zkusím disk vyndat a zapojit do jiného PC. Snad se mi povede příčinu odhalit.Switch jsem nekontroloval. V případě že by to bylo na CABLE SELECT tak by to mohla být ta příčina? Proč si to myslíte?Díky za snahu...