1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele OtoBrzo
Offline
Naposledy viděn: 15 let 2 měsíce zpět
Připojen: 05.06.2006 - 17:32
Rady pred startem

Zkousel jsem vcera a o vikendu live CD GNOME RC2. Prvni start byl vcelku dobry, mam sirokouhly display 1440x900 tak jsem musel zmeni rozliseni displaye a vse fungovalo v pohode. Az na to ze mi nesel spusti firefox z hlaskou ze nenasel nejake knihovn ci co? Coz je u live cd divne.

Dalsi start uz v tak v pohode nebyl jednak si mi pri bootu nehybal prouzek, signalizujici stav bootovani a navic me to pak hodilo do textoveho vypisu bootovani a u sluzby AVAHI to vytuhlo, pomohl tvrdy restart.

Treti boot (opet nefungoval prouzek pri bootu) nezobrazil se mi ukazatel mysi v X a ani v gnome, mys byla pritomna, protoze kdyz jsem trefil ikony ci menu tak se podsvitily.

4. restart vse fungovalo. Ale kdyz jsem zkousel desktop effect tak mi to napslo, ze nemam kartu v databazi XGL, sax2 mi pri startu nahlasil ze nemuze nabidnout 3D akceleraci, asi chybi ovladace. Trochu zamrzi ze v ubuntu 7.04 mi system nabidl instalaci ovladacu a 3D desktop rozjel, pravda ze bez moznosti sirsiho nastaveni efektu. V Yastu jsem nikde nenasel seznam repositaru k zaskrtnuti tak jak jsem je videl na netu. Suse jsem pouzival od verze 7.3 do verze 10.0 protoze 10.1 me zklamala. Pouzival jsem ubuntu a chudsi sestru kubuntu ale rad bych se vratil.

Muze te mi nekdo napsat sve zkusenosti s pouzivani 10.3, a jeho hlavni uskali.

Mam ASUS Pundit AH1, AMD Senprom 64bit, 1GB RAM, GF integrovanou grafiku.

Diky

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Live cd/dvd finální verze

Live cd/dvd finální verze zatím nejsou bohužel k dispozici. Takže buď ještě chvilku počkáte (nikde jsem zatím ale nenašel datum vydání http://en.opensuse.org/Roadmap/10.3) nebo vyzkoušíte instalaci.
Osobní zkušenost s 10.3 je zatím poměrně dobrá. Na nějaké drobné problémy jsem sice narazil, ale zatím nic co by se nedalo vyřešit (dell latitude d520).

honzaS