2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Proč je mé SUSE pomalé?

Proč je SUSE DVDeval 10.0 na mém Athlonu XP 3000+ s 512MB DDR RAM tak pomalé? Zkoušel jsem GNOME i KDE. WinXP běží v pohodě.

Výsledek: Byl jsem na nervy, monitor mi nešel nastavit na více jak 75Hz a 1024x768, k tomu ještě nevyužíval celou plochu obrazovky, ale po okrajích byly cca 3cm pruhy! Změnit to nešlo.

Uživatelská příjemnost na bodu mrazu. Když jsem chtěl zmáčknout jakékoliv tlačítko (v nějakém okně, ne klávesu), musel jsem to zkoušet vždy alespoň 5x.

Navíc Gnomovský YAST i manažer z KDE mi často odmítli spustit vybranou kategorii.

Také spouštění aplikací je, podle mě, nesrovnatelně pomalejší než ve Win.

Neví někdo čím to je a jak to napravit? Ze začátku, jsem uvažoval, že bych Linuxem nahradil Windows, ale tohle mě odradilo...

Obrázek uživatele Vladimír Fárek
Offline
Naposledy viděn: 14 let 4 měsíce zpět
Připojen: 25.04.2005 - 15:38
Domnívám se, že chyba bude někde jinde...

... víte, upřimně řečeno Vám moc nevěřím. Používám SUSE od 9.0, všechny verze, jak šly za sebou, instalované vždy na cca 15-20 počítačů (různých platforem, NTB, Intel i AMD, 32 i 64 bit...) a NIKDY jsem se nesetkal s problémy, které popisujete. Vzhledem k rychlosti Vašeho "soudu" se domnívám, že z Vaší strany nejde ani tak o vážně myšelný dotaz, jako spíše o výmysl. Nebaví mě různě bastlit jádro, prostě nechám systém, aby se nainstaloval tak, jak uzná za vhodné s tím, že mu pak povypínám démony, co nepotřebuji. Shodou okolností mám stejný procesor jako Vy a 10.0 s KDE 3.5.2 mi běhá jako fretka. Na notebooku (P-M 2GHz) mi 10.0 nabíhá do stavu použitelnosti (zmizí "hodiny") o cca 12-15 sec rychleji než XP Pro. Podotýkám XP "ve formě", protože prakticky nepoužíváné a tudíž nezaplněné všelijakou havětí, s čistými registry...

Kdybyste sem dal třeba vypsat messages apod., bylo by to jistě dospělejší, než uražený výkřik.