1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele LadaBaca
Offline
Naposledy viděn: 13 let 11 měsíců zpět
Připojen: 31.10.2006 - 15:42
problémy s tiskárnou

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s rozchozením tiskárny canon ip4200. Asi tak před čtrnácti dny bylo vše v pohodě. Tiskárnu jsem nainstaloval (podle instrukcí ze stránek canonu). Dnes jsem si však chtěl něco vytisknout a ono nic. Zkoušel jsem snad vše, co mě jako laika na linux napadá. Zkoušel jsem se řídit diskuzí http://www.suseportal.cz/forum/tiskarna-netiskne, ale ono pořád nic. Navíc, pokud chci pomocí yastu nainstalovat novou tiskárnu na usb, zahlásí mi to chybu, že není nalezeno žádné usb zařízení a že zřejmě mám problém s konfigurací usb. Nechal jsem si vyjet výpis pomocí příkazu lsusb a to dopadlo asi v pořádku. Obě zařízení, která mám připojené (tiskárna a čtečka karet), našlo. Navíc čtečka karet funguje bez problémů. Základní desku mám asus m2n-e. Předem děkuji za rady.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Zkuste se podívat

na 1 => 2, 3 atd. Vypadá to, že tiskárna v zásadě bude funkční, jen to bude chtít víc trpělivosti - to platí o jakékoliv tiskárně, která nepoužívá standardní rozhraní či jeho emulaci (nejlépe HP apod.).

Mimochodem - u toho driveru je ke stažení i manuál - ten jste četl?

JirkaZ

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Ještě mě napadá,

že včera (nebo kdy) byl v aktualizacích SUSE update, či oprava CUPSu - není to náhodou tím? Nestalo se to po aktualizaci systému?

Pro ověření, zda za problémy stojí SUSE, doporučím obvyklou metodu: nabootujte do live verze Mandrivy nebo do Ubuntu a zkuste tiskárnu (včetně příp. stažení driveru) nainstalovat a otestovat tam. Pokud vše pojede OK, je problém čistě v SUSE.

JirkaZ