2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele kytex
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 13.07.2008 - 13:28
Problém se zvukem

Cawte!
Prosim o radu..Nainstaloval jsem si na NB Lenovo 3000N200 suse Linux 11. Jiz nejakou dobu se snazim rozjet zvuk ale stale nic..Mam zvukovou k. ICH8 Fmily..Neco jsem jiz vyguglil a lecos zkusil ale stale nic proto prosim o pomoc! Zvukovka sice nainstalovana je a vse se prehrava tak jak ma i graficky eqalizer vykazuje znamky aktivity ale zvuk zadny...

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Nastavil jste

v Alsamixeru všechny potřebné "potenciometry" na nějakou nenulovou úroveň, ev. vypnul mute? Zde až na konci je tip, jak se podobná věc nakonec projevila ve skrytých volbách Alsamixeru (surround repro)...

JirkaZ

Obrázek uživatele diamonds-notebook
Offline
Naposledy viděn: 11 let 2 měsíce zpět
Připojen: 06.04.2008 - 22:47
alsa

No, mám zkušenost, že výše uvedené by měly openS11 již řešit, mám kartu typu High Definition Audio a na 10.3 jsem s tím měl problém, na 11 už ne. Ale pokud nepomůže přenastavení potenciometrů, doporučuji zkusit aktualizovat Alsu (nejnovější verze na www.alsa-project.org, je zde i návod).

S pozdravem
Petr Malý

S pozdravem
Petr Malý

Obrázek uživatele Ilfirin
Offline
Naposledy viděn: 13 let 2 týdny zpět
Připojen: 06.12.2006 - 17:39
Netřeba odkazovat na zdrojáky

V buildservice, konrétně multimedia:audio je aktuální alsa již sestavena.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Pravda, přidávám

konkrétní odkaz: http://download.opensuse.org/repositories/multimedia:/audio/...

Je ale na pováženou, že webpin vůbec repozitář s touto poslední verzí nenajde. Že by úmysl? Ovšem proč? Nestalo se mi to s webpinem poprvé...

JirkaZ

Obrázek uživatele kytex
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 13.07.2008 - 13:28
Nainstaloval jsem novou Alsu..

A však problém stále stejný...v konzoli jsem si najel na alsamixer a tam jsem si všiml, že mohu nastavovat db jen do nuly při čemž nula je sto% a pak snižovat do mínusu...nevím jestli to je správně....

Obrázek uživatele kytex
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 13.07.2008 - 13:28
Pri vybuzeni zesilovace

Pri vybuzeni zesilovace externich repro jsem si vsiml, ze to trosicku hraje..a tak jsem nainstaloval ALSA Mixer ve kterem mam "Master" naplno ale "Head" mam uplne na nule a nejde s nim hnout..

Obrázek uživatele Miko10
Offline
Naposledy viděn: 13 let 9 měsíců zpět
Připojen: 29.11.2007 - 15:51
S niecim podobnym som sa

S niecim podobnym som sa stretol aj na mojom NB a pomohlo odsktnutie volby Headphone Jack Sense.

Obrázek uživatele kytex
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 13.07.2008 - 13:28
A kde by se měla tato funkce nacházet??

A kde by se měla tato funkce nacházet??