1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Problem s instalaci RMP balicku

Dobr den, mam mensi problem s programem Instalator softwaru... stahl jsem si wine, ale kdyz na nej kliknu, aby se mi nainstaloval, tak se v tom programu instalator softwaru napise Získávání inslatačního seznamu... a uz to trva asi 2 hodiny a pořád žadná změna, pokud jsi pamatuju, tak před reinstalaci systemu jsem s timto problem nemel, muze to byt tim, ze nemam zaktualizovany system ? pouzivam verzi 10.2 diky za pomoc ;)

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Zase znova a pořád dokola:

používejte sofistikovanou správu software, což znamená Smart nebo v horším případě YAST, rozhodně ale ne zoufale pomalý a problematický ZMD (což jest mj. i onen instalátor software).

Nainstalujte si Smart, nastavte správně kanály, spusťte ho, najděte wine, zaklikněte (zatrhněte), odsouhlaste (někdy vícenásobně) a je vymalováno. Pokud máte náladu na konzoli, je to tam ještě mnohem rychlejší.

Kromě toho můžete instalovat i v nějakém správci souborů (Konqueror, Krusader) - pravým myšítkem na balíček, z menu "Install with YAST"...

Taky můžete balíček nainstalovat v konzoli přes rpm systém, ale nevyřeší to případné závislosti.

Je řada dalších možností, já bych ale použil některou z výše popsaných v uvedeném pořadí a ZMD bych z počítače (třeba pomocí Smartu) úplně vyhnal pryč.

JirkaZ