1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Kyong
Offline
Naposledy viděn: 7 let 7 měsíců zpět
Připojen: 02.02.2007 - 14:33
Problém po aktualizaci kernelu

Mám jeden problém. Po aktualizace kernelu na 2.6.22.1-171 mi to nechce nalézt oddíly. Poslední řádky, co to vypsalo:
resume device /dev/hda6 not found (ignoring)
Waiting for device /dev/hda5 to appear: .............not found -- exiting to /bin/sh
sh: no job control in this shell
Zkoušel jsem i jiné verze kernelu, ale dělá to to stejné. Mám desku Gigabyte 965P-DS3 a HDD je PATA. Stejně tak mechanika DVD-RW. A grafika je nVidia 8600 GT 256.

Potom mám ještě jeden problém. Po instalaci openSuse asi vždycky po nějaké době (cca 10 minut) se to na chvíli začne sekat a pak se to sekne kompletně a musím to restartovat. Mám tam i WinXP a na tom to celou dobu jede a bez problémů, takže předpokládám, že hardwarem to asi nebude. Dával jsem test paměti a ta je v pořádku. To je taky důvod, proč jsem chtěl aktualizovat kernel, jestli se to nevyřeší tím. U staré desky byla aktualizace kernelu bez problémů, ale u téhlete to dělá, to co jsem napsal.

Edit: Tak na jednu věc už jsem přišel. Stáhl jsem verzi 10.3 Alfa 6 a zjistil, že mi ten disk značí jako SDA místo HDA, což bude asi ten problém. Teď teda potřebuji vědět, kde to upravím, aby to bralo jako sda5 a sda6 místo hda5 a hda6.

Obrázek uživatele Kyong
Offline
Naposledy viděn: 7 let 7 měsíců zpět
Připojen: 02.02.2007 - 14:33
Díky, pomohlo to. Upravil

Díky, pomohlo to. Upravil jsem ty soubory a pomohlo to. Ale musel jsem to přehodit na kernel 2.6.20 z repozitářů Packmana. V repozitáři Kernel:/HEAD/SuseFactory je nejovější 2.6.22.1-224.1, ale source je 2.6.22.1-114.1, takže nemůžu nainstalovat ovladače od grafiky. A stejná verze default jako source tam není. Nebo je možné i s tímhle rozdílem ty ovladače nainstalovat? Instaluji je způsobem ./NVIDIA............, sax2 -r ....

A ještě, jak jste se zmínil k té reinstalaci, dá se nějak přidat do image nový kernel nebo nějaký jiný způsob, aby šel už při instalaci použít nový kernel?

Jsem vždycky někde na netu. Vždyť síť je přece rozlehlá a nekonečná.