1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Martin_Hu
Offline
Naposledy viděn: 16 let 2 měsíce zpět
Připojen: 29.01.2008 - 15:15
Připojení k internetu

Přeju pěkný večer, všem se dopředu omlouvám za primitivní dotaz, ale ani po několika pokusech se mi nepovedlo připojit se na Internet, bez problému jsme zvládl přihlášení v Mandrivě, které je nápadně podobné Windows. V openSUSE 10.3 jsem zadal v YaSTu IP adresu, siťovou masku, nevím zda je nutné zadat jméno počítače ( mimochodem - to je co? ), přepnul jsem na další, zadal oba DNS servery, kde mi popravdě trochu chybělo jakékoli potrzení a přepnul na další, tam už věru netuším co dál, netuším, co je adresa mojí brány ( nic takového není v Mandrivě potřeba ), to nejdůležitejší, jsem připojený přez WiFi na poskytovatele připojení, doma mám router a připojený jsem kabelem na síťovku počítače. Klopím uši a vím, že jsem lama, ale může mi někdo poradit?

Díky Martin

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 měsíce zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
router?

A nejede na tom routeru taky DHCP? Dle mého názoru je nejjednodušší používat dhcp, a konfiguraci sítě v linuxu přeskočit - defaultě se počítá s dhcp serverem od kterého si to vezme adresu.

Luke7

Obrázek uživatele Martin_Hu
Offline
Naposledy viděn: 16 let 2 měsíce zpět
Připojen: 29.01.2008 - 15:15
Dík za odpověď

Mrknu se na to, je pravda, že jsme nezkoušel nic jiného, než zadávat ručně, na druhou stranu nevím, proč to nejde, když pominu to, že se používají různé termíny pro jednu a tu samou funkci, jinak se jmenuje v YaSTu, jinak je pojmenovaná v návodu ap., myslím, že laik v tom musí mít guláš.
Martin

Martin