1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Orlik
Offline
Naposledy viděn: 9 let 12 měsíců zpět
Připojen: 08.08.2012 - 14:26
Podpora Cannonu v Suse

Mam puvodni hardver z predchazejici distribuce scaner Canon 8800F (filmy) a tiskarnu pixma 4850 (5 inkoustu). Ani u jednoho se pri instalaci nepovedlo priinstalovat drivery. Je to obecne o Canonu, ze neni moc linuxem(suse?) podporovan? V jine diskusi radili, ze si ma poridit radeji tiskarnu HP.

Drive jsem mel Pixmu ip4000, (mandriva podporovala) po 6 letech doslouzila, nyni pixma ip4850, system navrhne driver canon 4800, ale nemuze jej najit.

Scaner 8800F system ve sve databazi nenasel.

Snazim se prejit z jiz skomirajici mandrivy na podobne privetivy system s KDE a zatim tapu. Zkousel jsem i Ubuntu s Gnome-obecne se mi GNOME nelibi.

Distribuce: 
Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Re: podpora Canonu v openSUSE

1) scanner CanoScan 8800F by měl být v (X)Sane podporován, viz http://www.sane-project.org/sane-mfgs.html#Z-CANON. Bude třeba najít podrobnosti o způsobu instalace - ev. i v jiných distribucích. Viz Google.

2) tiskárna Canon Pixma 4850 je v Linuxu oficiálně podporovaná výrobcem, driver lze získat na http://software.canon-europe.com/products/0010893.asp

HP je obecně sázka na jistotu, protože mají svojí vlastní linuxovou sekci (http://hplipopensource.com/hplip-web/about.html).

Jinak si myslím, že jste ani základním způsobem nehledal. S takovýmto přístupem a s minimem znalostí v Linuxu moc neuspějete. Berte to jako suché konstatování.

JirkaZ

Obrázek uživatele Orlik
Offline
Naposledy viděn: 9 let 12 měsíců zpět
Připojen: 08.08.2012 - 14:26
Ono se dost spatne hleda,

Ono se dost spatne hleda, kdyz je dokumentace v anglictine. Kdyz se podivate na cetnost diskusi na tomto foru, tak mnozstvi za mesic se rovnalo diskusi ohledne mandrivy za 1 den. Navic krasne knizky jiz od r.2006 od Ivana Bibra a v cestine neni take zanedbatelna pomoc.

Jinak mate pravdu v tom, ze jsem asi malo hledal. Zatim nevim poradne kde, a Suse je svym (KDE) prostredim hodne podobny mandrive. Asi jsem zabrousil do distribuce urcene polo a profesionalum. Vzdy jsem pouzival abclinuxu a mandrivalinuxa verim, ze existuje vice ceskych stranek suse, nejen http://www.opensuse.cz/forum.

Ono neni tezke pouzivat win, kde se vse dostane az "do huby", ale delat neco bez rozumne dokumentace je druhy pol teto prace.

Takze diky, ze se alespon nekdo ozval a budu se snazit potrose do problemu pouzivani suse dostavat.

dik

Kdyby se bříza nestyděla, tak hoří i pod vodou.