1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Po dni nefungující přehrávání videa v TOTEMu

Nainstaloval jsem si openSUSE 10.2 potom všechny kodeky atd. Všechno v pohodě jelo, na druhy den si chci neco pustit a najednou tohle:

Totem nemohl přehrát 'mmsh://stream.idnes.cz/ocko-tv?MSWMExt=.asf'.

"Video kodek 'Windows Media Video 9' není obsloužen. Pro přehrávání některých typů filmů budete možná muset nainstalovat přídavné zásuvné moduly"

a Mplayer mi nejde nainstalovat protože "Konflikt závislostí". V linuxu teprve zacinam, Poradíte? Já to nechápu, jak může něco v pohodě přehrát a na druhý den nic... Díky moc za rady.

Obrázek uživatele tomecek
Offline
Naposledy viděn: 15 let 7 měsíců zpět
Připojen: 28.07.2006 - 06:14
Zkus VLC Player, ten mi

Zkus VLC Player, ten mi usetril hodne nervu s prehravanim videa vseho druhu. Jinak jsem ho musel instalovat pres smart, YAST mi porad hlasil chybu v zavislostech...

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
"...a Mplayer mi nejde nainstalovat..."

Tak znova:

zkuste všechny instalace řešit přes Smart (hledejte zde a jinde), něco jako konflikt závislostí je s jeho pomocí a při nastavení vhodných zdrojů/kanálů minulost. Na korektní (pře)instalaci Mplayeru stačí jeho defaultní kanály, které má po své instalaci (ta se dá udělat pomocí YASTu po přidání repozitářů Guru a Packman). Taktéž je potřebné přes Smart doinstalovat balík kodeků - hledejte ve Smartu název "w32codec"...

Zrovna včera jsem doinstaloval 10.2 (jo, trochu risk při mých názorech, ale zatím vyšel) a s pomocí Smartu byla stanice s celkem čtyřmi různými usery + množstvím software navíc (oproti standardu) kompletně nainstalovaná a updatovaná za pár hodin, 99% věcí přitom jen "klikoidně". A to nejde o žádný soudobý "brus", nýbrž poměrně staré 1GHz AMD.

JirkaZ