2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Pár problému s Suse 9.3

Zdravím vás lidi. Mám pár dotazů, doufám že mi je pomůžete odstranit protože si nechci kazit první dojem z této distribuce. Mám ftp verzi a při/po instalaci jsem měl tyhle problémy:

1) instalace LILA, chyba při zápisu (zde nevím jesli není chyba ve mě a nevím jak to správně nastavit) a GRUB se tváří jako že se nainstaluje ale také tam není. Při startu pc mi normálně nabíhají wokna a když chci do SuSE tak musím použít první cd a kompliovaně je spouštět přes instalaci

2) Problém s internetem s USB modemem Sagem F@st. Pod MDK 10.1 jsem ho zporovoznil celkem jednoduše ale tady mi nepomohl ani návod z abclinuxu.cz . Problém je: install proběhne v pořádku, konfigurace taky, ale na konci napíše loading module OK a druhá položka, loading DSP & options vapíše error. Nevíte co s tím?

3) trošku větší problém, mám spuštěno gnome a nic jiného, systém mi hlásí 100% zatížení procesoru a paměti. Nevím čím to je a jak to odstranit, někde jsem snad četl že za to může systém souborů ale fakt nevím, v tom se pak nedá pracovat

4)YaST se spouští hrozně dlouho, nevím jestli to nesouvisí s bodem 3

Díky moc za pomoc, ještě uvedu svůj stroj ale myslím si že by to mělo běhat v pohodě. MDK 10.1 na tom šlapaly dobře a nehci aby mě mrzelo jejich zrušení.

AMD Duron 900Mhz

256 SDRAM

GeForce 4 MX

Hdd WD 40G windows/20G linux

základka Via K7 nebo tak něco

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Dokud se NT loader masově

Dokud se NT loader masově používal, protože linuxové zavaděče měly s Windows NT a spol. problémy, bylo to uvedeno přímo v příručce :-). Od dob, kdy už to není ve většině případů třeba, je stále k mání SDB článek a pak ještě jeden.

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
1. Překontrolujte

1. Překontrolujte nastavení BIOSu, zda v něm nemáte zapnutou ochranu proti přepsání MBR. V případě, že ano, vypněte ji. Jestli je vypnutá, zjistěte si, které zařízení (disk) je nastaveno jako první bootovací. Pomocí instalačního DVD spusťte nainstalovaný systém a podívejte se, kam jste nainstaloval zavaděč. Musí být na disku, který je nastavený jako první bootovací.

2. Podívejte se do této diskuze

3. Použijte příkaz top a zjistěte a napište, co to vytěžuje.

4. Co znamená hrozně dlouho? A jak jste na tom spouštění v pamětí (viz. příkaz top).

Obrázek uživatele treznicek
Offline
Naposledy viděn: 11 let 4 týdny zpět
Připojen: 19.05.2005 - 18:02
EXP

Já s tím problém neměl a ta konfigurace je hodně podobná. LILO nepoužívám a s GRUBEM jsme měl jen malý problémy (instaloval jsem v pořadí WinXP -> + SUSE -> + W2k3), kdy mě po instalaci w2k3 zmizel. Ale to jsem vyřešil konfigurací boty v yastu :o)

Jinak šlapu jako hodinky (a to su notebookař)

Tomáš Řezníček

Tom
Obrázek uživatele Tom
Offline
Naposledy viděn: 12 let 11 měsíců zpět
Připojen: 18.07.2005 - 17:28
odpoved

1. grub-install /dev/had za predpokladu, ze mas ok konfiguraciu v /boot/grub/menu.lst (aj ked mas win na hda1 a linux napr na hda2)

3. "ps aux" a potom "kill cislo procesu (PID)" resp "kill -9 PID"ktory berie najviac % CPU, len nezrus nieco potrebne